Vill du göra skillnad för barn och ungdomars psykiska hälsa? Vill du arbeta kliniskt och samtidigt vara med och utveckla nya metoder och kunskap? BUP OCD och relaterade tillstånd söker nu en PTP-psykolog.

BUP OCD och relaterade tillstånd är en diagnosspecifik enhet inom sektionen BUP Forskning och utvecklingscentrum, som är en sammanhållen resurs för forskning, utveckling och utbildning inom BUP Stockholm. BUP FoU-centrum är en dynamisk arbetsplats där klinisk personal och forskare arbetar nära tillsammans.

BUP OCD bedriver barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå, samt bedriver forskning inom området. Vidare har vi ett utvecklings och utbildningsuppdrag. På BUP OCD möter vi barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år och deras familjer. Målgruppen är barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik, ofta med samsjuklighet av flera diagnoser. Vi samarbetar med, och förstärker den lokala öppenvården när mer intensiv och mobil behandling behövs. Vi arbetar både i hemmiljö, i annan närmiljö och på mottagningen. Insatserna är tidsbegränsade och utgår från tydliga mål som följs upp regelbundet. Vi tar emot remisser från barnpsykiatri i Stockholm och övriga landet.

Arbetsuppgifter 
Du kommer främst att arbeta med KBT-behandlingar av OCD och relaterade tillstånd (BDD, samlarsyndrom, tics/tourette, dermatillomani och trichotillomani). Du kommer också att genomföra bedömningar med stort fokus på barnpsykiatrisk differentialdiagnostik. Barnpsykiatriska utredningar kan också förekomma, men är en mindre del av vårt uppdrag. I uppdraget ingår dessutom samverkan med andra mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomshabilitering, skola och socialtjänst. Arbetet kommer att vara kliniskt, men i ditt kliniska arbete bidrar du även till forskning och kommer ha nära kontakt med forskare och pågående projekt hos oss.

Som PTP-psykolog arbetar du under handledning och deltar BUP Stockholms PTP-nätverk med föreläsningar och träffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha svensk psykologexamen med inriktning KBT, uttagen senast i juni 2023, alternativt psykologexamen från ett annat land och ett godkännande från Socialstyrelsen att tjänstgöra i Sverige. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och föräldrar från BUP, annan vårdverksamhet eller skola. Kunskap och erfarenhet av neuropsykiatrisk problematik är meriterande. 

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är självgående, strukturerad, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är trygg och stabil som person. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsmiljö där du kan trivas och utvecklas. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Anställningsform    
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 12 månader, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Övrig information 
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.​

Om oss
BUP Forsknings- och Utvecklingscentrum är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4840
Kontakt
  • Frida Wickberg, enhetschef, 08-12352211
  • Viktor Eriksson, bitr enhetschef, 08-12353047
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tilbake til ledige stillinger