Är du medicinsk sekreterare och önskar ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar? Då kanske det här är jobbet för dig!

På verksamhetsområde Internmedicin värnar vi om en god arbetsmiljö, flexibilitet och tvärprofessionellt samarbete. För att kunna möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi ständigt för att vara en organisation med fokus på bra ledarskap, god patientsäkerhet, arbetsmiljö och medarbetarskap.

Som medicinsk sekreterare/vårdadministratör är du en viktig del av verksamheten och arbetar i nära samarbete med bland annat läkare och omvårdnadspersonal. Du kommer även att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter som journaldokumentation, remisshantering och vårdkontaktsregistrering i journalsystemet TakeCare. Du kommer att arbeta för både öppen- och slutenvården.

I vårt team ser vi ett nära samarbete och stöd till varandra som avgörande för såväl trivsel som effektivitet. Vi har ett bra arbetsklimat och ett nära ledarskap.

Hos oss får du…

 • en strukturerad och individanpassad introduktion
 • möjlighet till kompetensutveckling inom den egna specialiteten
 • möjlighet att utveckla vården genom att delta i förbättringsprojekt
 • stor gemenskap och härlig teamkänsla

Introduktion hos oss

För oss är det viktigt med en trygg och välplanerad introduktion för att du ska känna dig välkommen och få bästa möjliga förutsättningar i ditt nya arbete. Utifrån din tidigare erfarenhet och kompetens anpassar vi en individuell introduktionsplan som regelbundet stäms av tillsammans med din chef.

Utvecklingsmöjligheter

På Sös ser vi kompetens som en kombination av kunskap, färdigheter och förhållningssätt och kompetensutveckling kan nås på olika sätt – utbildningar, kurser, lära i arbetet, handledning, delta i eller leda projekt, hospitering, studiebesök med mera. Hos oss är det viktigt att varje medarbetare känner sig trygg i den kompetens man har samt att det finns en tydlig plan för kompetensutvecklingen på både kort och lång sikt.

Södersjukhuset håller kurser i bland annat diagnosklassificering, förbättringskunskap och patientsäkerhet. Nätverkande och samarbete sjukhusövergripande - i form av utskott, kommittéer, forum för patientsäkerhet, FoUU-grupper, DRG-grupp, verksamhetsnära stöd (VES) m.fl.

Övrigt

Vi är centralt belägna på Södermalm med närhet till både buss, tunnelbana och pendeltåg. Utöver detta har vi en fantastisk utsikt från sjukhuset med närliggande fina promenadstråk som löper längs med vattnet. Vi på Sös har vårt eget hälsoteam med professioner som hälsopedagoger, ergonomer och fysioterapeuter. Personalgymmet erbjuder ett brett utbud av styrketräning och träningspass helt kostnadsfritt och det finns möjlighet till en friskvårdstimme i veckan. Årligen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Krav

 • Formell utbildning som medicinsk sekreterare/vårdadministratör.
 • Goda IT-kunskaper - Officepaketet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket och i medicinsk terminologi.
 • Erfarenhet av journal- och remisshantering samt erfarenhet av diagnosklassificering.

Meriterande

 • Genomförd grundkurs i sjukdomsklassificering för medicinska sekreterare (Emendor).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och utvecklande arbete. Vi ser därför att du är flexibel, strukturerad och har en god prioriteringsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.

 • Du bidrar med ditt positiva engagemang.
 • Du drivs av utvecklings- och förbättringsarbete.
 • Du har ett gott bemötande gentemot kollegor och patienter. 

Kontakt vid frågor om tjänsten

Maria Kenmo, Administrativ chef
E-post: maria.kenmo@regionstockholm.se

Vision Sös fackliga expedition
Tel: 08-123 610 00 (växel)

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4797
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb