Diabetesmottagningen är en del av Medicinmottagningen på Södertälje sjukhus som består av läkare, sjuksköterskor, BMA, Fotvårdsspecialister och undersköterskor. På diabetesmottagningen arbetar vi i team omkring patienten, med läkare, diabetessjuksköterskor och fotvårdsspecialister. Vi är delaktiga och bidrar genom att utbilda och handleda såväl kollegor som patienter.

Tillsammans skapar vi inspiration för att möta framtidens vårdmiljö. Det ska vara roligt att gå till arbetet och vi tror på medarbetarnas förmåga att skapa den arbetsplatsen. Är du intresserad och vill du bli en av oss? Ansök idag och berätta vad du kan bidra med.

Sjuksköterska på Södertälje sjukhus:  

Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med gemensamma uppdrag och mål, vi är stolta över vår enhet med hög kompetens och mycket arbetsglädje! Som medarbetare på Medicinmottagningen är du en del av vårat team och i arbetet ingår att vara delaktig i att utveckla verksamheten på såväl lokal som övergripande nivå. Vår ambition är att hitta nya arbetssätt och skapa en arbetsmiljö där man kan känna sig trygg och värdefull.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat egen mottagning med patientbesök, telefonrådgivning och handläggning av ärenden i 1177.se mina vårdkontakter. Som sjuksköterska hos oss erbjuds du variation i det dagliga arbetet och över tid.

Du kommer självständigt att följa patienter på mottagningen, träffa nydebuterade diabetiker på avdelning för att ge information och utbildning i egenvården, uppstart med kontinuerliga glukosmätare, uppföljning och justering av inställningar i insulinpump och start med insulinpump i samarbete med tekniker från respektive företag. Diabetesvården är välutvecklad inom teknikområdet och där försöker vi ligga i framkant för att kunna erbjuda våra patienter de bästa förutsättningarna för en god egenvård. Huvuddelen av patienterna har typ 1 diabetes men vi har även patienter med typ 2 diabetes. 

Dina personliga egenskaper:  

Det är bra om du är lösningsfokuserad och öppen för nya arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan utföra arbetsuppgifter både självständigt och i samarbete med dina arbetskamrater. 

Dina kvalifikationer:  

Du är legitimerad sjuksköterska samt har relevant utbildning inom diabetesvård alternativt har tidigare erfarenhet inom området diabetesvård.

Anställningsform:  

Heltid, 100%. Arbetstider måndag-fredag, dagtid.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4543
Kontakt
  • Aija Blomberg, 08-12324454
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12324000
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-07-16

Tillbaka till lediga jobb