Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Hematologi

Vi förändrar våra arbetssätt och kommer att handha fler slutenvårdsbehandlingar i öppenvården. Vi söker nu gärna dig med tidigare erfarenhet av onkologi/hematologi som vill vara med och bidra i denna utveckling och bli en del av vårt fantastiska team på lymfomsektionen på vår högspecialiserade dagvårdsavdelning!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Erbjudas en individuellt anpassad introduktion baserat på dina tidigare erfarenheter.
 • Arbeta på en utvecklande och inkluderande arbetsplats med fortlöpande internutbildningar och introduktionsprogram som sträcker sig under första året hos oss.
 • Ingå i en stabil och trygg arbetsgrupp som har ett stort fokus på arbetsmiljön.
 • Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag-fredag helgfria vardagar.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Inom Medicinska enheten Hematologi utreds och behandlas patienter med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar med patientresultat på nationell och internationell toppnivå.

Som sjuksköterska på vår dagvårdsavdelning informerar du om behandling och biverkningar samt följer upp patientens symtom och besvär under behandlingsperioden. Du administrerar cytostatika, antikroppsbehandlingar och olika transfusioner. Patienterna som behandlas är i olika skeenden av sin sjukdom, från den nyupptäckta patienten med en aggressiv cancer som snabbt måste starta behandling till den som har en mer långsamväxande sjukdom och får underhållsbehandling.

För oss är kontinuitet viktigt och du följer ofta samma patienter under hela behandlingsperioden. Du jobbar självständigt med bokade patienter och gör bedömningar kring patientens tillstånd och symtom, men du kommer att ingår i ett större team av sjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor och läkare. Vi har under de senaste tio åren mött mycket medicinska framgångar, där sjuksköterskorna i synnerhet har haft en avgörande roll i och kring omhändertagandet av detta, och bidragit till de höga överlevnadsresultaten.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är en teamspelare med ett intresse för hematologi och cancervård.
 • Personliga egenskaper vi värdesätter är att du har ett empatiskt förhållningssätt mot dina kollegor och patienter
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
 • Vi ser gärna att du är en driven person som engagerar dig och vill vara en del av den ständiga utvecklingen av enheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser till gruppdynamiken vid urvalet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande:

 • Specialistutbildad inom onkologisk vård eller har tidigare klinisk erfarenhet inom hematologi eller onkologi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3990
Kontakt
 • Therese Rådman, 072-4654782
Facklig företrädare
 • Ellen Thunström Vårdförbundet , 08-12374105
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb