Är du en van hemodialyssjuksköterska som brinner för egenvård och patientutbildning?
Vi söker en ny Hem-HD-sjuksköterska till vår Självdialysmottagning!

 

Vårt anställningserbjudande

Njurmedicinska kliniken, verksamhetsområde Medicinsk specialistvård, på Danderyds Sjukhus AB ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Kliniken består idag av en slutenvårdsavdelning, ett njurcentrum som inkluderar en njurmedicinsk mottagning och en självdialysmottagning samt tre behandlingsenheter för hemodialys vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska Sjukhuset och Norrtälje Campus Roslagen. Inom kliniken arbetar drygt 150 medarbetare och det finns ett nära samarbete mellan enheterna. Kliniken har också ett samarbete med Diaverum som är ett privat företag inom njursjukvård. De utför hemodialysbehandlingar på uppdrag av Danderyds Sjukhus AB.

Hem-hemodialysverksamheten på Njurcentrum Nord, Självdialysmottagningen tränar och utbildar patienter till att självständigt utföra sin behandling i hemmet. Hit kommer även patienter till vår pre-HD verksamhet. Vi arbetar personcentrerat med fokus på varje patientens unika förmåga, egna resurser, vilja och motivation.

På Njurmedicinska kliniken erbjuder vi dig en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö. Det finns stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Vi har kompetensstege för sjuksköterskor och undersköterskor och satsar på kompetensutveckling i form av interna föreläsningar, klinikövergripande utvecklingsdagar, regionala kurser i njurmedicin samt poängutbildning i njurmedicinsk omvårdnad.

Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt och vi har mycket goda resultat i patientnöjdhetsenkäter. Vi har ett gott samarbete med patientföreningen och ordnar regelbundet träffar för patienter och anhöriga.

Danderyds sjukhus erbjuder bla friskvårdbidrag på 5000 kr/år, sign-on bonus och ytterligare fördelaktiga förmåner. Läs mer om våra förmåner här (länk till Dina förmåner - Danderyds sjukhus)

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har ett starkt intresse av patientutbildning samt dokumenterad erfarenhet av njurmedicinsk omvårdnad på hemodialysmottagning. Du kommer tillsammans med kollegor på självdialysmottagningen vara med och utveckla verksamheten framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av bedömning, utbildning och planering för patienter som är lämpade för hemodialysbehandling i hemmet. Du följer upp patienter som redan har hemodialysbehandling i hemmet. I din roll samverkar du med övriga i vårdteamet, läkare, kurator, dietist, medicinsk tekniker med flera, där patienten och ibland närstående är en viktig del av teamet.

Under hösten 2025 kommer enheten flytta till nya lokaler i byggnad 61, som håller på att byggas på Danderyds Sjukhus. Att delta i arbetet med att utforma de nya lokalerna och utveckla våra arbetssätt kommer att vara spännande uppgifter för teamet.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av sjuksköterskearbete på hemodialysmottagning är ett krav. Förutom intresse av omvårdnad med fokus på patientutbildning och egenvård behöver du vara intresserad av mottagningsarbete.  Du ska ha god pedagogisk förmåga och vara en duktig organisatör och problemlösare. Vi ser gärna att du ser digitala lösningar snarare som ett hjälpmedel än ett hinder.

Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

 

Personliga egenskaper

Som person är du trygg, positiv och driftig. Du har en god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har lätt för att arbeta självständigt.
Du är flexibel och har lätt för att ta egna initiativ.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Arbetstidsmått: 38:15 h/vecka.

Enligt nuvarande schema arbetar HHD-ssk-gruppen måndag - fredag dagtid. Arbete då röda dagar infaller under dessa veckodagar ingår. Schemat kan komma att ändras över tid. Se gällande avtal enligt arbetstidsmått för Sjuksköterskor 38:15 h/vecka.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38:15 h/vecka
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2848
Kontakt
  • Anneli Nilsson, 0812357367
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb