Psykiatricentrum Södertälje, Affektiva- och ångestenheten

Välkommen till en liten klinik med korta beslutsvägar där du kan vara med och påverka! Hos oss får du en god arbetsmiljö med meningsfulla arbetsuppgifter, motiverade kollegor och närvarande ledarskap. Inom Psykiatricentrum Södertälje står patienternas behov av jämlik vård och säkerställande av kvalitet i centrum. Psykiatricentrum Södertälje söker nu en fysioterapeut som vill arbeta tillsammans med oss i en utvecklande och händelserik miljö.

 

Om tjänsten

Som en av klinikens två fysioterapeuter arbetar du delvis klinikövergripande, men är placerad på Affektiva- och ångestenheten. Du har en viktig roll i det tvärprofessionella teamarbetet.

Som fysioterapeut möter du patienter med olika psykiatriska diagnoser och ger insatser så som kroppskännedom, spänningsreglering och anpassad fysisk aktivitet samt förskriver fysisk aktivitet på recept. Insatserna ges både i grupp och individuellt och anpassas utifrån patienternas behov och funktionsnivå. Du är också delaktig i psykopedagogiska interventioner, så som patient- och närståendeutbildningar och hälsofrämjande insatser.

 

Vi söker Dig

som är legitimerad fysioterapeut och har ett starkt intresse och engagemang för patienter med psykisk ohälsa. Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att bygga förtroendefulla relationer med patienter och andra samarbetspartners. Arbetet ställer också höga krav på självständighet och förmåga att kunna lägga upp och genomföra arbetet på egen hand. Du tycker om förändringsarbete och uppskattar rörliga strukturer. Du har också förmåga att arbeta flexibelt efter varierande behov.

Meriterande är att du som fysioterapeut har specialistkompetens med inriktning mot psykiatri och psykosomatik samt tidigare erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatrin. Psykoterapeutisk kompetens är önskvärd, men är inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Om oss

På Psykiatricentrum Södertälje finns fyra öppenvårdsenheter och två heldygnsvårdsavdelningar. Öppenvården består av Utredningsenheten, Affektiva- och ångestenheten, Psykos- och äldrepsykiatriska enheten och Neuropsykiatriska enheten.

Affektiva- och ångestenheten erbjuder specialistpsykiatrisk behandling till patienter med affektiva tillstånd, ångestsyndrom inklusive PTSD samt EIPS. Behandlingsutbudet består av psykopedagogiska interventioner, psykiatrisk omvårdnad, psykologisk behandling och kroppsinriktad behandling både individuellt och i grupp samt läkemedelsbehandling.

Hos oss arbetar specialistläkare i psykiatri, ST-läkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer, fysioterapeut, medicinska sekreterare och rehab koordinator. Vi har också tillgång till arbetsterapeutisk kompetens.

För att möta patientens behov samarbetar vi över enhets- och professionsgränserna då det bidrar till ett viktigt helhetsperspektiv medicinskt, psykologiskt och socialt. Vi har också ett nära samarbete med bland annat Försäkringskassan och socialtjänsten. På enheten arbetar cirka 20 medarbetare och totalt på kliniken är vi ungefär 200 medarbetare.

 

Vi erbjuder

Psykiatricentrum Södertälje värnar om din utveckling och är mån om att ge medarbetare möjlighet till både extern och intern vidareutbildning. Som medarbetare hos oss har du friskvårdstimmar och ett generöst friskvårdsbidrag.

 

Villkor

Tillsvidareanställning, Heltid.

Arbete mån-fre 8-16.30, vi tillämpar flextid.

 

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsöln
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2569
Kontakt
  • Isa Hagman, 08-12367575
Facklig företrädare
  • Fysioterapeuterna Thomas Airio, 070-4846052
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb