Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Ledningsstab, Ekonomi

Vill du leda ekonomiarbetet på Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana? Om du är intresserad av samhällsbyggande och vill jobba i en miljö med mycket driv och hög kompetens är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana rätt arbetsplats för dig.

Vårt uppdrag är att genomföra tunnelbanans utbyggnad och övriga åtgärder inom ramen för Stockholmsförhandlingen, och för tunnelbaneprojektet inom Sverigeförhandlingen. Utbyggnaden bekostas gemensamt av staten, Region Stockholm, Järfälla kommun, Nacka kommun, Solna stad och Stockholms stad. För att lyckas med vårt uppdrag är samverkan av största vikt, vi samverkar med våra avtalsparter, myndigheter, organisationer och inom Region Stockholm.

Förvaltningens ekonomienhet hör till avdelning ledningsstab, tillsammans med juridikenheten, säkerhetsenheten och upphandlingsenheten. Vi har till uppgift att inom våra sakområden verka både styrande och stödjande för våra utbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Om enheten

Ekonomienheten består av åtta medarbetare som verkar inom områdena ekonomistyrning, redovisning, verksamhetsstyrning och förvaltningsadministration. Enhetens uppdrag är att styra och stödja förvaltningens verksamhet med expertkompetens inom samtliga områden. Vi arbetar för att förvaltningen ska uppfylla interna och externa krav och regelverk inom ekonomiområdet och ansvarar för att fastställa, implementera och följa upp redovisningsprinciper. Härtill säkerställer vi att förvaltningen har effektiva processer inom bland annat verksamhetsplanering och rapportering såväl till regionen som till de partsammansatta styrelserna.

Om tjänsten

Som ekonomichef är du ansvarig för att enheten styrs, utvecklas och levererar det som verksamheten behöver inom ramen för enhetens ansvarsområden. Du företräder förvaltningen internt och externt, och är en ambassadör för vår vision, värdegrund och mål. Dina arbetsuppgifter är varierande och av både operativ och strategisk karaktär. En del i rollen är att samarbeta utanför enheten och avdelningen för att skapa förståelse och helhet avseende ekonomi- och verksamhetsstyrningsarbetet inom förvaltningen. 

Du har personalansvar och du ansvarar för att utveckla, leda och följa upp dina medarbetare mot gemensamma mål. Självklart arbetar du för att skapa förutsättningar inom ekonomienheten genom dialog, förståelse och engagemang.

Du rapporterar direkt till avdelningschefen och du ingår i avdelningens ledningsgrupp.  

Vem är du?

Vi söker dig som är självgående, strukturerad och har förmåga att planera och prioritera det egna arbetet. Du har en problemlösande analysförmåga och arbetar mål- och resultatorienterat. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar då vi är en förvaltning som anpassar sin verksamhet löpande, och du har även lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra.

En framgångsfaktor för arbetet som ekonomichef hos oss är din fallenhet för ledarskap och din förmåga att se helheten i en komplex vardag.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, alternativt gedigen och relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har bred, gedigen och relevant erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom ekonomi- och verksamhetsstyrning, budget- och bokslutsarbete. Dessutom har du flerårig chefs- och/ eller ledarskapserfarenhet från större och gärna komplex verksamhet, alternativt gedigen och relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Självklart har du mycket god datorvana.

Har du erfarenhet från stora och komplexa bygg- och infrastrukturprojekt, eller erfarenhet från beställarorganisation eller politiskt styrd organisation ser vi det som en fördel. Har du dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda förändring och utveckling av verksamhet, organisation och medarbetare är det meriterande.

Naturligtvis har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar flera olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter på Solnavägen 1e i Stockholm och hit kan du enkelt ta dig med buss, tunnelbana eller pendeltåg. 

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor. Vi kommer även att genomföra tester för att säkerställa objektiva bedömningar i samband med urval.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jessica Lindell som är avdelningschef (jessica.lindell@regionstockholm.se, mobil: 072-467 38 47) eller Malin Bergmark som är interim ekonomichef (malin.bergmark@regionstockholm.se, mobil: 072-584 43 58).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2435
Kontakt
  • Jessica Lindell, 0724-673847
  • Malin Bergmark, 0725-844358
Facklig företrädare
  • Vision, Gino Spagnolatti, 070-7863327
  • SACO, Camilla Nyberg, 070-7861847
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-08

Tillbaka till lediga jobb