Astrid Lindgrens barnsjukhus

Vi söker en till chefskollega till vår slutenvårdsavdelning inom högspecialiserad barnmedicin som bland annat vårdar barn med hjärtsjukdomar, diabetes, öron-näsa-hals, lung- och infektionssjukdomar.

Vill du vara med och leda samt utveckla högspecialiserad barnmedicin för barn och ungdomar på Astrid Lindgrens Barnsjukhus tillsammans med erfarna chefskollegor? Gillar du verksamhetsutveckling och bidra till att kollegor och medarbetare lyckas?
Då är ska du söka arbete hos oss på barnavdelning 9!

Vi erbjuder

Barnavdelning 9 har en mycket fin omvårdnadsgrupp bestående av specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och barnsköterskor. Avdelningen arbetar med ett personcentrerat förhållningssätt och med barnens rätt i fokus. Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning och ekonomi inom vårdytan som du delar med två erfarna chefskollegor. Tillsammans med dina närmaste kollegor och övriga OVC inom verksamhetens område hjälps vi åt att utveckla vården för våra patienter. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att vi har en bra arbetsmiljö och en hög patientsäkerhet inom ramen för vårt uppdrag. I dialog med din närmaste chef har du ansvar för att du får den utveckling du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling. Vi anpassar din inskolning efter din erfarenhet och ser till att du har de verktyg du behöver för att lyckas.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du ta del av de förmåner som vi erbjuder.

 Om tjänsten

Som OVC leder du arbetet tillsammans med dina chefskollegor och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsutveckling och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du arbetar tillsammans med våra övriga omvårdnadschefer och sektionschefer för att utveckla vården för våra patienter och du ingår i omvårdnadsområdets ledningsgrupp.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Vi söker

Vi söker dig som är en stabil och inspirerande ledare med mycket god samarbetsförmåga och som har en förmåga att stanna upp och reflektera samt skapa delaktighet. Du är strukturerad och har klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet, gärna från barnsjukvården och är lyhörd för verksamhetens barn och familjer. För att trivas i rollen har du lätt för att skapa förtroende hos medarbetare, stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang och kompetens. 

Kvalifikationer

Krav: Du är leg sjuksköterska.

Meriterande: Det är meriterande om du har en magisterexamen. Har du varit chef tidigare och är det självklart en merit.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2169
Kontakt
  • Gunilla Klerck Marklund, 0812375578
  • Sofie Nordlöf, 08-12377039
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
  • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
  • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
  • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb