Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling , Kunskapsstyrning och stöd

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker en enhetschef som vill leda och vidareutveckla vår enhet, och samordna kunskapsorganisationen i regionen, genom att skapa engagemang och delaktighet hos sina medarbetare och kollegor.  Trivs du i en ledarroll med stor variation och med många kontaktytor? I så fall kan det vara dig vi letar efter. Välkommen att ansöka till oss på Region Stockholm 

Om tjänsten

Avdelningen för Kunskapsutveckling ansvarar för samordning av kunskapsstyrning inom Region Stockholm men även systemanalys, statistik, kvalitetsregister,  läkemedelsfrågor och folkhälsa.

Enheten för kunskapsstyrning och stöd ansvarar för och leder arbetet inom Stockholm-Gotlands medicinska råd (SGMR) och de regionala programområdena. Stockholm-Gotlands medicinska råd (SGMR) är ett rådgivande expertorgan med huvuduppdrag att verka för en kunskapsbaserad, jämlik och effektiv hälso- och sjukvård i Region Stockholm och Region Gotland genom att samordna arbetet med kunskapsstyrning inom sjukvårdsregionen. De regionala programområdena ska verka för att evidensbaserad kunskap utvecklas, sprids och används inom hälso- och sjukvården. Enhetschefen företräder ofta förvaltningen hos politiska ledningen och hos externa parter.  I arbetet ingår att ansvara för de kunskapsstöd som behövs för kunskapsstyrningen samt att samordna behov av HTA verksamhet och stödja i arbetet med Nationellt högspecialiserad vård. 

Varje dag, dygnet runt, erbjuder Region Stockholm en hälso- och sjukvård av hög kvalitet och en kollektivtrafik i världsklass. Vi ansvarar också för regional utveckling i länet, bidrar till kulturlivet och med ett kraftfullt ledarskap för vi länets talan. Region Stockholm finns till för länets invånare. Vår vision är en attraktiv, hållbar och växande Stockholmsregion med frihet för invånarna att själva utforma sina liv och fatta avgörande beslut. 

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor och som enhetschef ansvarar du för enhetens ekonomi, medarbetare, och arbetsmiljö samt för att bereda goda möjligheter för kompetensutveckling. Du hanterar många kontaktytor inom Region Stockholm och företräder regionen både i interna och externa sammanhang. 
Du leder verksamheten så att den utvecklas och effektiviseras.  Du arbetar med mål och resultatstyrning och ger medarbetarna möjlighet till utveckling och lärande. Du skapar förutsättningar för dialog, medinflytande, samverkan och trivsel.  Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar med strategisk planering, utveckling och samordning av gemensamt arbete. Du rapporterar till avdelningschef för Kunskapsutveckling.

Enhetschefen innehar i normalfallet ordförandeskapet i Stockholm Gotlands Medicinska råd även om det är ett separat hälso- och sjukvårdsdirektörsbeslut.  

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare arbetat i ledande positioner och är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten. Du är legitimerad läkare och har god förståelse för Stockholms sjukvårdssystem och för dess intressenter samt god erfarenhet av regionens sjukvård.  

För att trivas i denna roll så ser vi att du är en person som omfamnar komplexiteten i en stor organisation och kan se möjligheter i att arbeta i en föränderlig miljö och i detta kunna omprioritera och anpassa dig till vad omgivningen kräver.

Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering, processer och agerande. Du har god samarbetsförmåga och din kommunikation präglas av såväl lyhördhet som tydlighet. Därtill har du förmåga att arbeta strategiskt utifrån systemperspektivet med huvudprocesser som stöd- och ledningsprocesser för att få en övergripande helhetsbild över olika processer som finns inom verksamheten.

Vi ser som starkt meriterande om du är disputerad. Det är också meriterande med praktisk erfarenhet av att leda i tvärfunktionella team. Kunskap om och tidigare erfarenhet av att styra i en kunskapsorganisation är också av stor vikt.

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Som chef och ledare på Region Stockholm erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under hela ditt första år erbjuds du vår chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du som ny chef ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Introduktionen erbjuds oavsett om du är helt ny som chef eller har varit chef i andra organisationer. 

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Kompetensutveckling i form av olika nätverk, mentor- och adeptsprogram, ledarutbildning etc.

Vi sitter på Lindhagensgatan 98 och enklast tar du dig till via T-banestation Stadshagen eller Thoridsplan.  I vårt närområde finns många restauranger och fina promenadvägar längs Hornsbergsstrand eller Karlbergskanalen.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer kommer att ske fortlöpande och anställning kan komma att ske innan annonsens sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1890
Kontakt
  • Magnus Thyberg, 08-12313305
Facklig företrädare
  • Vision, Anne-Lie Vestlund, 08-12314280
  • Akademikerförbundet SSR, Thérèse Juvall, 08 123 13942
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb