Karolinska Universitetssjukhuset

Delar du vårt intresse för neurologi och akutsjukvård samtidigt som du söker en spännande, lärorik och utmanande arbetsplats där du kan bygga på din kompetens inom en verksamhet med olika vårdnivåer? Välkommen att söka till oss på Neuro 1 i Solna!

Vi erbjuder

  • Möjlighet att arbeta med strokevård i framkant. Vill du bredda och utveckla din spetskompetens inom akutneurologi är det till oss du ska komma!
  • En unik arbetsplats för dig som vill utveckla dina kunskaper och planerar specialisera sig inom akutsjukvård. Du kommer får regelbunden simulatorträning i akut omhändertagande (ABCDE) samt stöttning och uppmuntran till vidareutbildning. 
  • Personligt anpassad inskolning och introduktionskurs inom neurologi. Som sjuksköterska hos oss får du minst 4 veckors introduktion med ett utarbetat introduktionsprogram. Vi är flexibla med introduktionstiden beroende på vilken erfarenhet du har. 
  • Kompetensstege för sjuksköterskor och kontinuerlig kompetensutveckling med möjligheten att delta i olika aktiviteter i form av exempelvis föreläsningar samt utbildningen Neurologisk Vård (15HP) som görs i samarbete med Karolinska Institutet. 
  • Ett professionellt team med trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer med mångårig erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och ledarskap.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss kommer du att få jobba med högspecialiserad och avancerad akutneurologisk omvårdnad och övervakning tillsammans med erfarna undersköterskor och läkare. På natten arbetar du i team med din undersköterska och vårdar tre till sex patienter.

Patienter som söker till oss kommer ifrån hela Stockholmsområdet och närliggande landsting för högspecialiserad vård vid den akuta fasen vid stroke dygnet runt. Du växlar mellan olika vårdnivåer (A, B och C) där du kommer bedriva övervakning på en intermediär nivå. Här görs kontroller av medvetande, andning, cirkulation och neurologisk funktion samt lättare övervakning på B- och C-nivå. Du kommer även handha specifika behandlingar som trombolys, anti-epileptiskt intravenös behandling samt postoperativ övervakning av patienter som genomgått trombectomi.

Du kommer att komma i kontakt med en mycket varierande patientgrupp vars vårdtid och vårdnivå kan variera. Det gör att både arbetsuppgifterna och arbetstempot är mycket omväxlande vilket kommer ge dig en fördjupad och bred kompetens inom ett flertal områden.

Vi tillämpar ett avtal där 32,20 timmar/vecka räknas som heltid vid nattarbete, samt även en fördubblad OB-ersättning under timmarna 22:00-06:00 och kvarstannandebonus, vilket innebär 40 timmar extra i tidsbanken. Detta kan tas ut i ledighet, lön eller pensionsavsättning, om man jobbar mer än ett år. 

Vi söker 

Dig som vill möta patienter i det akuta skedet, är lösningsorienterad och trivs med teamarbete. Du motiveras av att arbeta i en organisation i förändring, där du får medverka till vård- och verksamhetsutveckling och därmed själv utvecklas i din roll som sjuksköterska. Du bör vara bekväm med att arbetsmiljön snabbt kan förändras och att arbetsuppgifterna behöver omprioriteras på grund av akuta händelser. Detta medför krav på flexibilitet och förmåga att fatta nya beslut. Vi förväntar oss att du delar och arbetar efter våra grundvärderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är du nyutexaminerad, men har ett intresse för vår verksamhet? Tveka inte att söka ändå! Vi har möjlighet att anpassa inskolning och kompetensutveckling för att ge dig förutsättningar att arbeta och utvecklas i vår verksamhet

”Jag fick upp ögonen för området när jag gjorde praktik här. Det överraskade mig att det var så mycket mer komplext än vad jag hade trott – det är inte bara en blödning eller en propp, utan det finns mängder av olika bakomliggande faktorer. Här möter jag ständigt nya patienter och lär mig saker varje dag. Neurologi är så häftigt!”

 ”Vi har kul på jobbet, trivs med varandra och backar upp varandra! Här går det att fråga vem som helst om vad som helst utan att känna sig dum”,

”Utvecklingsmöjligheterna är väldigt tydliga här. När man blivit varm i kläderna på NAVE är nästa steg att följa med på larm

Jeanette, sjuksköterska på avdelningen.

Kvalifikationer

  • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Erfarenhet inom akutsjukvård och eller neurologi är meriterande

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med ett löpande urval.

Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Hälsningar David, omvårdnadschef

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1805
Kontakt
  • David Landberg, 072-4662115
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb