Folktandvården Stockholm, Specialisttandvård

Som ST-tandläkare hos oss ger vi dig möjlighet att göra skillnad. Du blir en del av framtidens spetskompetens inom tandvård och växer i rollen som tandläkare.

Utbildningen bedrivs till största delen vid Folktandvårdens gemensamma specialistcentrum Eastmaninstitutet, och i samarbete med Karolinska Institutet Huddinge, anpassad till den enskilda specialitetens behov. Eastmaninstitutet är Folktandvården Stockholms specialisttandvårdshus och i huset finns alla specialiteter representerade. Det är en dynamisk och multidisciplinär miljö där fokus ligger på en kombination av högspecialiserad tandvård, utbildning och forskning. Vi finns i ett nyrenoverat kulturhus ett stenkast från vackra Vasaparken nära Odenplan.

Ditt uppdrag
Anställningen är en utvecklande och stimulerande klinisk tjänstgöring. Den teoretiska utbildningen genomförs i form av föreläsningar och seminarier med handledare. Under utbildningstiden har du din huvudsakliga placering på främst Bettfysiologikliniken, men det ingår även randningar på andra avdelningar. Målet med specialiseringstjänstgöringen är att du ska utbildas till specialisttandläkare. Efter utbildningen ska du ha den kompetens som krävs för att kunna möta de mest komplexa krav som tandvården och patienterna har inom ditt specialistområde.

Den treåriga utbildningen ger en bred akademisk och klinisk helhetssyn, samt leder till goda insikter i behandling, pedagogik, vårdetik och ledarskap. Efter att målen för utbildningen uppfyllts sker examination i närvaro av huvudhandledare och handledare från annan, för specialiseringstjänstgöring godkänd klinik inom specialiteten.

Vad behöver du för att lyckas
Du har arbetat heltid som allmäntandläkare i minst två år och du har svensk tandläkarlegitimation. Då du ska kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga i svenska och även gärna i engelska, i både i tal och i skrift. Vidare ska du ha visat ett målinriktat intresse för specialiteten inom Bettfysiologi både när det gäller att kompetensutveckla dig och även via tjänstgöring och dessutom har du en god klinisk kapacitet.

Meriterande för uppdraget är yrkeserfarenhet som allmäntandläkare upp till fem år samt tjänstgöring på specialistklinik upp till ett år på heltid. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Anställningen
Anställningens omfattning är på tre år och på heltid, med tillträde under juni 2023. Välkommen med din ansökan senast den 13 februari- 2023. Utbildningen genomförs i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tandläkarnas specialiseringstjänstgöring, HSLF-FS 2017:77. ST-platsen är finansierad av N-SATS (Nationell Samordning för tandläkares specialiseringstjänstgöring).  

Har du frågor?
Kontakta gärna Britt Hedenberg-Magnusson, klinikchef Bettfysiologi, tel. 08-123 165 65

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/527
Facklig företrädare
  • Ulrika Rebhan, TT, 08-12315232
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb