Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling , Hälsoutveckling

Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan vi och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig!

Om tjänsten

Enheten för hälsoutveckling söker en handläggare med kompetens att kunna ta sig an uppdrag som att:
- ansvara för styrning av centrumbildningar inom regionens egen regi
- se förvaltningens behov av analyser och kunskap inom folkhälsovetenskap, epidemiologi, samhällsmedicin samt hälsoekonomi för att främja jämlik hälsa och vård i regionen.
- delta i utvecklingsarbete om vårdbehovsanalyser
- delta i arbete om uppföljning av tidigare reformer, analys och policyutveckling
- bistå medarbetare och chefer i uppföljning och analys samt stöd till verksamhetsutveckling och policyutveckling

Du samordnar förvaltningens behov i beställning genom avtal och dialog med två Centrumbildningar. Arbetet ska stödja förvaltningens behov och uppdrag och du ska vara ett stöd till övriga medarbetare och chefer. I uppdraget ingår också att driva och leverera på specifika utrednings- och analysuppdrag inom avdelningens och enhetens ansvarsområde. Det kan vara både som projektmedarbetare eller som projektledare. I uppdraget ingår även att svara på remisser och motioner som är en del av den politiska processen. Du är en del av ett team och arbetet bedrivs i samråd med kollegor för att nå teamets och förvaltningens målsättning.

Vem är du?

Vi söker en samarbetsinriktad handläggare som vill möjliggöra för oss att lyckas i vårt uppdrag att det är vårdbehov som styr planering och utveckling av hälso- och sjukvården och att hälso- och sjukvården ska bli mer jämlikt fördelad över hela Stockholms län.

Tjänsten förutsätter att du är självgående och kan strukturera och planera det egna arbetet. Du har lätt för att samarbeta med andra och har god förståelse för rollerna i en politiskt styrd organisation. Du besitter förmågan att se vad som är stort och smått i ett större perspektiv och har förmågan att anlägga ett systemperspektiv och se samband mellan politik, organisation och ekonomi. Du värdesätter en gränsöverskridande samverkan i förvaltningen för att nå de gemensamma målen och du delar med dig av dina kunskaper och lär av andra. 

För att trivas i rollen tror vi att du är en relationsskapande person som kan ta ansvar både för dina egna arbetsuppgifter och hur de bidrar till helheten. Du har förståelse för att det är naturligt och nödvändigt att anpassa ditt arbete efter förvaltningens föränderliga verksamhet. Du tar ansvar för att utveckla din kompetens utifrån verksamhetens behov samt ansvarar för att tillsammans med dina kollegor delta i att skapa en god och utvecklande arbetsmiljö.

För uppdraget krävs erfarenhet av projektarbete över verksamhetsgränser och god förmåga att leverera tydliga och målgruppsanpassade budskap i tal och skrift. Du har god förståelse för evidens som behövs i policyutveckling. Har du dessutom sakkunskaper inom något av områdena folkhälsovetenskap, samhällsmedicin eller epidemiologi ser vi det som en fördel.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en som arbetsgivaren bedömer för tjänsten relevant högskoleutbildning om minst 180 poäng samt erfarenhet av utredande eller analytiskt arbete från myndighet, kommunal eller regional förvaltning. Har du dessutom några års erfarenhet av liknande arbete och kännedom om intressenter inom aktuellt arbetsområde är det meriterande.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.
Vi sitter på Lindhagensgatan i Stockholm i nya lokaler.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/281
Kontakt
  • Anna Roland-Andersson, 072-5689731
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Heléne Söderholm, Vision, 08-12314054
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
  • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb