Vill du arbeta för demokrati och samhällsnytta i morgondagens region? Vill du även möjliggöra för oss att lyckas i uppdraget att skapa goda affärer för Region Stockholm, skattebetalarna och invånarna i länet?  Då kan vi och regionledningskontoret vara rätt för dig! Vi söker dig, som vill bli en av våra två nya avtals- och upphandlingsjurister.

Region Stockholm är i början på en ny mandatperiod och står inför spännande utmaningar. Vad gäller inköp så breddas och fördjupas arbetet med kategoristyrning och inköpsarbetet ska präglas av affärsmässighet, konkurrens och innovation samt av hållbarhet och affärsetik. Du kan bli en viktig del av detta arbete. . Vi erbjuder en anställning som kombinerar kvalificerat juridiskt arbete med en nära koppling till den verklighet som du lever i som invånare i Stockholms län.

Om oss

Juridikenheten består i nuläget av elva medarbetare som har till uppgift att ge juridisk rådgivning och service till både politiker och anställda i Region Stockholms verksamheter. Enhetens arbete spänner över många olika rättsområden såsom upphandlingsrätt, avtalsrätt, IT-rätt, associationsrätt, stiftelserätt, integritetsskyddslagstiftning, immaterialrätt, kommunalrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, offentlighet och sekretess.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsterna är tillsvidareanställningar som riktar sig till dig som har lång erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete med fokus på kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling.

Du kommer primärt att arbeta med löpande ärenden som kommer till enheten, såsom exempelvis framtagande och granskning av inköpsavtal liksom granskning av upphandlingsdokument i övrigt och avtalsuppföljningar, men även med tvister och processer i primärt förvaltningsdomstol. Vidare kommer arbetet att bestå av exempelvis att hålla internutbildning, arbete med utveckling och förbättring av mallar samt andra interna dokument.

Arbetet är omväxlande och du kommer att arbeta med kollegor som drivs av att ha spjutspetskompetens inom sitt gebit och som alltid arbetar med ett starkt klientfokus. Vi tror att du har liknande drivkrafter och gärna vill få möjlighet att utvecklas vidare och bli ännu duktigare.

Vem är du?

För båda rollerna vill vi att du har en juristexamen och därefter mångårig kvalificerad yrkeserfarenhet av praktisk kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling. Du ska ha arbetat med att skriva och granska komplexa avtal för olika branscher. Du kan självständigt hantera domstolsprocesser och är van vid förhandlingar och leverantörstvister. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i domstol och/eller arbete som advokat på affärsjuridisk byrå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss och lyckas i tjänsten är du lösningsorienterad, analytisk, prestigelös och kommunikativ med en god förmåga att skapa bra relationer. Du är även flexibel, beslutsför och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du uppskattar en miljö som är omväxlande och snabb.  Du uppfyller högt ställda krav på integritet, gott omdöme och förmåga att utifrån verksamhetens behov själv driva det juridiska arbetet

Du erbjuds

Vår arbetskultur bygger på samarbete och alla medarbetare arbetar mot en miljö där man hjälper och stöder varandra för att alla skall få möjlighet att bli det bästa man kan vara i sin yrkesroll. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Även om arbetet kräver stort personligt ansvarstagande lägger vi mycket fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i fräscha, moderna lokaler på Lindhagensgatan, västra Fridhemsplan. Hit tar du dig med tunnelbana och buss, eller du kanske föredrar att cykla eller gå.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar tas emot via www.jurek.se, notera att vi inte accepterar ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt via mail catarina.isaksson@jurek.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10408
Facklig företrädare
  • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
  • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2023-01-04
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb