S:t Eriks Ögonsjukhus AB, Klinik 1, Ögonakuten

Vill du ha ett hållbart yrkesliv? Vill du arbeta med akutsjukvård, men i ett lite lugnare tempo? Nu söker vi sjuksköterska till ögonakuten.

Om oss

Ögonakutens uppdrag är att ta emot patienter med akuta synhotande tillstånd, olycksfall och andra akuta ögonbesvär som kräver snabb handläggning. Vistelsetiden för patienten är kort. Vi har öppet alla dagar mellan klockan 8 och 16.  

Vi arbetar i team som bemannas av optiker, undersköterska, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistläkare samt ST-läkare. Spetskompetens hos teamen bidrar till att kunna arbeta för en god och säker vård.

Om tjänsten 

Vi erbjuder möjlighet att arbeta med akut ögonsjukvård i framkant. I dina arbetsuppgifter ingår att göra en första bedömning av patienten, ögonspecifika undersökningar med hjälp av modern teknik och telefonrådgivning. Du får en individuellt anpassad inskolning, med utsedd handledare och veckovis avstämning. Det finns möjligheter till kompetensutveckling inom ögon och möjlighet till vidareutbildning till ögonsjuksköterska.   

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års arbetslivserfarenhet. Tidigare arbete på ögonmottagning eller erfarenhet av ögonsjukvård är meriterande.  

Du ska behärska svenska väl i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och trygg i din yrkesroll. Du tycker om att arbeta både i team och självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Villkor

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Provanställning i sex månader kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenskommelse.  

Schemalagd arbetstid med tjänstgöring var femte helg samt viss kvällstjänstgöring.

Vi tillämpar registerkontroll innan anställning för denna tjänst. 

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5248
Kontakt
  • Lisa Bladin, 08-12323116
Facklig företrädare
  • Emma Kågeström Offe, Vårdförbundet, 08-12323107
Publicerat 2022-07-06
Sista ansökningsdag 2022-10-31

Tillbaka till lediga jobb