Södersjukhuset AB, Internmedicin, Medicinmottagning

Är du vår nya kollega? Välkommen att skicka din ansökan till vår lungmottagning som är en del av Medicinmottagningen på Södersjukhuset och som också är en av landets största i sitt slag.

Här bedrivs öppenvård och dagvårdsverksamhet inom våra medicinska specialitetsområden, så som lung- och allergi, diabetes, endokrinologi, neurologi, hematologi och gastroenterologi. Vi arbetar evidensbaserat utifrån medicinsk och pedagogisk forskning samt i tvärprofessionella team med sjuksköterskor, dietister, läkare och kuratorer, allt för att kunna erbjuda patienter bästa möjliga vård.

Arbetsbeskrivning 

Mottagningsarbetet är varierande och du kommer bland annat att få möjligheten att ha egen syrgasmottagning där du självständigt bedömer om patienten är i behov av syrgasbehandling i hemmiljö eller om patienten behöver syrgas vid aktivitet. Du kommer möta flera olika diagnoser, bland annat KOL, astma och lungfibros. Arbetet på syrgasmottagningen är högtekniskt och vi utför artärpunktioner och spirometrier som vi självständigt bedömer och sätter in adekvata åtgärder för. På syrgasmottagningen håller vi oss uppdaterade kring nya behandlingsmetoder, nya läkemedel och nya arbetssätt allt för att erbjuda patienten bästa möjliga vård.

Vidare innefattar ditt arbete:

  • Samverkan tvärprofessionellt och evidensbaserat för att säkerställa att patienterna på vår mottagning erhåller likvärdig, individuell och säker vård.
  • Sedvanligt mottagningsarbete såsom rådgivande samtal via olika plattformar.
  • Pricktester, assisterar vid AIT och SLIT (allergen immunterapi) i samarbete med allergisjuksköterskor.
  • Bedriva egen mottagning både i grupp och individuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll. Du utgår från patientens behov, är ansvarstagande, engagerad och trivs med att arbeta i team, samtidigt som du kan arbeta självständig med god förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är intresserad av att utveckla mottagningsarbetet för ökad kontinuitet och tillgänglighet för patienten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav

  • Legitimerad sjuksköterska
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med vård som inriktar sig mot allergi och andra typer av lungsjukdomar
  • Utbildning i omvårdnad vid astma, allergi och KOL (del1) på 15hp är meriterande
  • Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1

Erbjudande

En arbetsplats där du får vara självgående och ta ett stort ansvar för att planera den dagliga verksamheten tillsammans med ett team av sjuksköterskor, dietist och läkare. Hos oss får du möjligheten att bli en del i vårt sammansvetsade och härliga team på en mottagning som kännetecknas av en atmosfär som präglas av trygghet, glädje och gemenskap. Vi ser alltid över befintligt arbetssätt för att se om det kan utvecklas och förbättras, allas röst är viktigt och du kan påverka.

Annika Ahlén blir din närmsta chef och är lyhörd och ser sina medarbetare. Vårt samarbete bygger på ett ömsesidigt förtroende och tillit. Hon värnar om ett öppet arbetsklimat, där delaktighet, tydlighet, transparens och dialog är en självklarhet.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3986
Kontakt
  • Annika Ahlen, 08-12363130
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb