Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du radiolog med intresse för nuklearmedicin? Här finns möjlighet att vara med och forma framtidens diagnostik och forskning i en utmanande och utvecklande roll.  Du kommer att vara del av vårt dedikerade team där du kan växa professionellt och bidra till framsteg inom medicinsk bildgivning och diagnostik.

Vi erbjuder
Med våra förutsättningar kan vi erbjuda en utvecklande anställning med djup klinisk förankring mot våra remittenter. Ett spännande arbete med nya tillämpningar med existerande radiofarmaka och helt nya möjligheter till precis diagnostik med nya, kommande radiofarmaka.

Vi har aktiv forskning inom flera områden både inom nuklearmedicin och tillsammans med andra kliniker vilket innebär goda möjligheter för forskningsintresserade.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Nuklearmedicin är en egen medicinsk enhet och är under stark utveckling såväl gällande bildgivande utrustningar, radiofarmaka, kliniska frågeställningar och forskningsprojekt. Den nuklearmedicinska verksamheter växer med ökat uppdrag och möjligheter. Avdelningens läkare, sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor har ett nära samarbete i både klinisk rutin som forskningsprojekt och vi arbetar också i nära samarbete med våra remittenter, radiofarmaci och radiologi. Samtliga läkare på Nuklearmedicin Karolinska har radiologi som basspecialitet.

På vår enhet i Solna har vi moderna och ändamålsenliga lokaler där utrustningen består av tre PET/CT, två SPECT/CT samt en PET/MR som finns installerad i den intilliggande forskningsbyggnaden. På denna nya modalitet har vi kommit igång med flera kliniska patientflöden samt startat upp ett antal forskningsprojekt. Även på vår enhet i Huddinge har vi expanderat och har nu två PET/CT och två SPECT/CT i drift.

Sjukhusets nya radiokemianläggning ger oss möjlighet att bedriva diagnostik med ett ökande antal nya PET radiofarmaka. 

Med det ökade uppdraget söker vi nu ytterligare en radiolog som vill arbeta med oss.

Som specialistläkare hos oss innefattar ditt arbete att du granskar undersökningar utförda på nuklearmedicin innefattande såväl den nuklearmedicinska som den radiologiska komponenten. Ronder och multidisciplinära konferenser är en integrerad del av vårt arbete samt att i olika konstellationer vara engagerad i avdelningens metodutveckling. Likaså ingår det handledning av randande ST läkare, framför allt från röntgen.

Möjlighet till jourtjänstgöring finns inom radiologin.

Vi söker
Dig som är radiolog med intresse av nuklearmedicin. I anställningen ingår dubbelspecialisering inom Nuklearmedicin om du inte redan är dubbelspecialist. Vidare söker vi dig som är engagerad och tydlig i ditt medarbetarskap.

Utöver detta ser vi gärna att du;

  • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt
  • talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen
  • har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Stor hänsyn kommer att tas till personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i radiologi
  • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av onkologisk diagnostik
  • Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor
  • Erfarenhet av forskning, helst med nuklearmedicinsk inriktning

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3944
Kontakt
  • Per Grybäck, 08-12372483
Facklig företrädare
  • Linn Smith, Läkarföreningen, 08-12381294
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-28
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb