Södersjukhuset AB, IT, MT och Sjukhusfysik

Medicinsk Teknik består av 39 ingenjörer som arbetar med service och underhåll av medicinteknisk utrustning och system som används inom alla de tio verksamhetsområden som finns på Södersjukhuset. Vi har även avtal med externa kunder som ambulanser och andra vårdgivare. Medicinsk Teknik ansvarar för att skapa förutsättningar så att vården bedrivs på ett säkert sätt för patienter, personal och andra, utifrån ett medicintekniskt perspektiv. Detta gör vi genom våra kärnprocesser och kvalitetsledningssystem. Vi spelar också en nyckelroll i den digitaliseringsresa Södersjukhuset gör för att garantera god och tillgänglig vård idag och i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en medicinteknisk ingenjör med intresse av att ständigt förbättra leveransen till vården med patientsäkerhet i fokus.

Som Medicinteknisk ingenjör hos oss, arbetar du i en omväxlande miljö, mycket problemlösning i nära samarbete med vården och leverantörer.

Vi ansvarar för drift och underhåll av en stor mängd olika utrustningar och system som tillhör sjukhusets mest kritiska. Du kommer att arbeta med installationer, drift, felsökning och förvaltning av medicintekniska applikationer och utrustningar samtidigt som vi efterföljer Medicintekniska regelverk och standarder.

Din huvuduppgift som medicinteknisk ingenjör är att ansvara för service, underhåll samt installation av nätverksansluten medicinteknisk utrustning och sjukhusövergripande system. Du kommer primärt arbeta med Patientövervakningsutrustning men har även möjlighet att utvecklas inom bland annat EKG-utrustning, Ultraljudsutrustning, Neurofysiologisk utrustning, CTG-apparater och Spirometrar med tillhörande lagringssystem.

I arbetet ingår också installation och administration av Medicintekniska applikationer, vilket kräver god IT-kunskap.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, tjänstgöring mån - fre 40,00 tim/vecka. Vi tillämpar flextid.

Kvalifikationer

Då arbetet dagligen innebär kontakter med intressenter, leverantörer och medarbetare är det viktigt med en god kommunikationsförmåga, god serviceanda och ett positivt bemötande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ser rutiner och dokumentation som en viktig del av arbetet och har förmåga att kunna planera din arbetsdag så effektivt som möjligt.

Viktiga personliga egenskaper är ansvarstagande, analytisk, social, noggrann och strukturerad. Du kan hantera många olika ärenden samtidigt. Du är en problemlösare som alltid sätter vården i fokus.

Krav: 

 • Högskoleingenjör eller civilingenjör med medicinteknisk inriktning, alternativt praktiskt förvärvade kunskaper som bedöms relevanta.
 • Goda kunskaper och förståelse för datorer, nätverk och relaterade datainsamlingssystem.
  Det är viktigt att du behärskar svenska och engelska språket väl, både muntligt och skriftligt.

Meriterande: 

 • IT- kunskaper som tex nätverk och DICOM
 • Erfarenhet inom Patientövervakningssystem är högt meriterande.
 • Förvaltningsarbete av MT-utrustning och mjukvaror
 • Upphandlingserfarenhet
 • Projektledning
 • Kvalitetsarbete
 • Erfarenhet av service och underhåll av medicintekniska utrustningar
 • Det är meriterande om du är certifierad medicinteknisk ingenjör enligt MTF (föreningen för Medicinsk Teknik och Fysik)

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3938
Kontakt
 • Sektionschef MTA IVA/Fysiologi Hanan Taslimi , tel.072-4688759,hanan.taslimi@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vision Södersjukhuset, 072-5824608
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb