Serviceförvaltningen, Ledningsstab

Har du ett samhällsengagemang och vill du vara med och driva samt utveckla serviceförvaltningen i vår interna och externa kommunikation? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som kommunikationschef på serviceförvaltningen i Region Stockholm. Välkommen att söka till oss!

Om Oss

Kommunikationsenheten ska bidra till serviceförvaltningens framgång med hjälp av strategisk kommunikation. Vår kommunikation med målgrupper i övriga delar av regionen och internt inom förvaltningen ska bidra såväl till att skapa förtroende för serviceförvaltningen som till en produktiv organisation där medarbetare känner delaktighet och utför sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Enheten är en del av avdelningen ledningsstab på serviceförvaltningen och bidrar till fastighets- och servicenämndens ansvar för att erbjuda service och stödtjänster inom administration och IT åt Region Stockholms nämnder och bolag.

Om tjänsten

Som kommunikationschef ansvarar du för förvaltningens kommunikationsstrategi och övergripande kommunikation i nära samarbete med ledningsstabens avdelningschef och förvaltningschefen. Som kommunikationschef är du även tillika enhetschef, för tillfället två medarbetare som är del i den enhet som du kommer att ansvara för.  I tjänsten kommer du att ha möjlighet att vara med och utveckla avdelningens och enhetens uppdrag samt arbete. Du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp men även vara en del i serviceförvaltningen ledningsgrupp utifrån kommunikationschefsrollen. Du kommer även jobba med det operativa kommunikationsarbetet eftersom det är en liten enhet där alla bidrar till resultatet.

Vem är du?

Du är en erfaren kommunikatör med strategisk kompetens. Du gillar att arbeta metodiskt och är driven, självständig och prestigelös. Då arbetet innebär många kontakter söker vi dig som gillar samarbete och har en god förmåga att interagera med andra. Du har ett målinriktat förhållningssätt, är flexibel och ser utmaningen i att förutsättningar kan förändras.

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen inom kommunikationsområdet eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet att arbeta med strategisk kommunikation och är van att ge stöd i kommunikationsfrågor till ledning, chefer eller sakkunniga. Självklart har de en mycket god förmåga att kommunicera i muntligt och att du är en god skribent, - ett grundläggande krav är mycket goda kunskaper i svenska. I både tal och skrift. Du ska ha vana av kriskommunikation.

Det är meriterande om du har lång erfarenhet att jobba inom offentlig sektor, dvs myndighet, kommun eller region. Stor vikt läggs vid erfarenhet av intern kommunikation i organisationerna samt en förståelse för de krav och förutsättningar som råder i en politiskt styrd organisation.

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Du är noggrann och har stor känsla för god service där du tar eget ansvar samtidigt som du är en god lagspelare. Att kunna hantera tidsfrister är av stor vikt särskilt då arbetet ibland kan omfattas av tajta tidplaner och ett högt tempo.  Du har naturliga ledaregenskaper för chefsuppdraget.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Kompetensutveckling i form av olika nätverk, mentor- och adeptsprogram, ledarutbildning etc.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Thomas Brånfelt    

thomas.branfelt@regionstockholm.se

Inom ramen för rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt att du utför tester (MAP och Matrigma)  Det sker digitalt och länken skickas till dig och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3934
Kontakt
  • Thomas Brånfelt, 070-2602272
Facklig företrädare
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, anne-lie.vestlund@regionstockholm.se
  • Mona Ternelius, SACO, mona.ternelius@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb