Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC och de tre universitetsvårdcentralerna Jakobsberg, Gustavsberg och Liljeholmen utgör primärvårdens universitetssjukvårdsenhet (USV) och är en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. Läs mer om APC här.

Liljeholmens universitetsvårdcentral har ett särskilt ansvar för fortbildning och utveckling inom  kardiovaskulär prevention inklusive diabetes, levnadsvanor samt för luftvägssjukdomar och allergi. Vi bedriver forskning inom flera områden.

APCs verksamhet bygger på en nätverksorganisation där våra medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm.

Beskrivning

I våra uppdrag kring fortbildning och utveckling inom olika kunskapsområden erbjuder vi fortbildningar i form av kurser och verksamhetsbesök i primärvården inom olika prioriterade kunskapsområden. Vi stöttar verksamheter i kvalitetsarbeten, i att arbeta för jämlik och evidensbaserad vård genom kunskapsstyrningen samt att omvärldsbevaka området. Arbetet utgörs till stor del av utbildningstillfällen där olika professioner inom primärvården deltar. Samarbete finns med informationsapotekare, informationsapotekare och övriga fortbildningsuppdrag. Vi strävar efter att i högre grad även utveckla högskolepoänggivande uppdragsutbildningar i samverkan med Karolinska Institutet för primärvårdens professioner.

Vi söker nu en fotterapeut till vårt uppdrag; ökad kunskap om diabetes och kardiovaskulär prevention i primärvården. Du ska ha stor klinisk erfarenhet inom aktuellt område, gärna vetenskaplig kompetens samt erfarenhet av att föreläsa. Du behöver vara en ansvarsfull, flexibel, driven och kreativ person som är van att arbeta självständigt. I arbetet krävs det även att du har en social kompetens och ödmjuk inställning.

Kvalifikationer

 • Utbildad fotterapeut 
 • Klinisk erfarenhet av arbete som fotsjukvårdare/podiater i primärvård
 • Vidareutbildning inom diabetes samt minst 7,5 hp inom ämnesområdet
 • Förmåga att arbeta i team, föreläsa, arbeta med kvalitetsuppföljning och ha kunskap om aktuella riktlinjer, rekommendationer och vårdförlopp.
 • God datorvana och goda kunskaper inom Office-paketet (Microsoft Word, Excel, Powerpoint)
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 
 • Vetenskaplig kompetens som forskarstudier, disputation samt magisterexamen är meriterande
 • Erfarenhet av arbete med kvalitetsarbete och kvalitetsuppföljning är meriterande
 • Pedagogisk erfarenhet och/eller utbildning är meriterande

Villkor

Ansökningarna kommer beredas fortlöpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-60%
Ort Liljeholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3842
Kontakt
 • Janis Sundin Straupenieks, enhetschef, janis.sundin-straupenieks@regionstockholm.se
 • Caroline Jonsson, HR-konsult, caroline.jonsson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
 • Carin Lhotsky, Vårdförbundet (PV STHLM), 08-12340490,carin.lhotsky@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-08-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb