Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT

Nu söker vi en leverantörsansvarig där du får chansen att vara med i att både bygga upp rollen och bidra i styrningen av avdelningen och hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Avdelningen Digitalisering och IT på hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar för att möjliggöra digitalisering som stödjer invånare, förvaltningen och sjukvårdssystemet som helhet. Detta innebär att ansvara för IT-stöd, arkitektur, portföljstyrning, informationsstrukturer och regelverk. Vi ansvarar också för systemförvaltningen av ett stort antal tjänster som används i sjukvårdssystemet.

Arbetet på avdelningen bedrivs i samverkan med övriga förvaltningen, vårdgivare, regionsledningskontoret och externa aktörer, exempelvis Inera och andra leverantörer. Delar av våra IT-tjänster köper vi av serviceförvaltningen, som tillhandahåller gemensamma servicetjänster, inklusive IT-tjänster, till nämnder och bolag inom Region Stockholm.

Nu söker vi en erfaren leverantörsansvarig, du rapporterar till avdelningschefen för Digitalisering och IT, men du kommer att samverka med medarbetare på avdelningen, förvaltningen och med andra aktörer inom regionen.

Du kommer som leverantörsansvarig ha det övergripande ansvaret för leveransen av IT från underleverantörer enligt gällande överenskommelser för hälso- och sjukvårdsförvaltningens räkning.

Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst där du har en nyckelroll i vår utveckling. En utveckling som är nödvändig för att våra verksamheter ska kunna möta de utmaningar vi som förvaltning står inför. Du har stora möjligheter att bygga upp både rollen och vara med och bidra i styrningen av avdelningen och inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Om tjänsten

Uppdraget som leverantörsansvarig innebär att du har det övergripande ansvaret för styrning och uppföljning av de upphandlade leverantörernas applikationsutveckling, it-förvaltning och livscykelhantering i flera outsourcade objekt/tjänster inom förvaltningen. Du ansvarar för tolkning och uppföljning av leverantörsavtal, uppföljning av SLA: er och att leveranser håller rätt kvalitet.

Du ingår i objekten/tjänsterna styrgrupper och samverkar med flera av förvaltningens objektägare, som har det strategiska och affärsmässiga ansvaret för objekten/tjänsterna, och förvaltningsledare, som äger tjänsternas backlog och prioriterar insatser från leverantörernas agila team.

I ansvaret ingår att upprätthålla och vidareutveckla funktionen och långsiktiga relationer med våra leverantörer, vilket bl.a. innebär att delta och till viss dela leda olika samverkans- och strategiska forum. Du kommer att ha en central roll för att säkerställa att förvaltningen har rätt avtal, som stödjer målsättningar, och vara ett stöd vid eventuella eskaleringar. Du kommer även att arbeta nära verksamheten som stöd vid inköp och avtalsuppföljning och med kollegor som arbetar med portföljstyrning.

Vem är du?

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har stor personlig mognad, är relationsbyggare och besitter en god kommunikativ förmåga. Du jobbar för att utveckla och skapa goda förutsättningar både för individerna i en grupp och i andra samarbetsytor. Du inspireras av och inspirerar andra och bygger goda relationer med din förmåga att skapa struktur och förståelse hos olika målgrupper.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en kunnig, förtroendeingivande och erfaren ledare som kan driva leveranser till resultat. Du är lösningsfokuserad och samarbetsinriktad men tvekar inte att ställa krav, fatta beslut eller reda ut oklarheter och konflikter vid behov.

För att trivas som leverantörsansvarig hos oss är det viktigt att du är självgående med en resultat- och lösningsinriktad attityd, pragmatisk, prestigelös och vill förbättra vården för Region Stockholms invånare.

För att kunna bli aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav:

 • Du har en högskoleutbildning inom relevant it-inriktat område
 • Flera års erfarenhet av att leda och följa upp applikationsutveckling och applikationsförvaltning i stora, komplexa verksamheter och tjänster
 • Du har flerårig erfarenhet av affärsmässiga relationer samt leveransuppföljning utifrån kvalitet och ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta mot budget och ekonomisk uppföljning
 • Du har erfarenhet av att ha arbetat med olika processer (ex. ITIL), ramverk och agilt arbetssätt
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • Du har tidigare arbetat i liknande roll med goda resultat
 • Det är också en fördel om du har upphandlingserfarenhet

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi finns på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig med tunnelbanans gröna eller blå linje samt med flera busslinjer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Region Stockholm med IDG Recruitment. Vid frågor, vänligen kontakta Fredrik Svensson, Rekryteringskonsult, på 0760 22 82 56, fredrik.svensson@foundryco.com.

Sista ansökningsdag är 2024-08-11.

Vi behandlar ansökningar löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3835
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb