Vill du arbeta som Distriktssköterska på Spånga vårdcentral?

På Spånga vårdcentral arbetar engagerade, kompetenta och trevliga medarbetare i en öppen och vänlig atmosfär. Vi värdesätter hållbar arbetsmiljö, professionell gemenskap och kompetensutveckling.

Vår ambition är att erbjuda invånarna god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet. Spånga vårdcentral är en verksamhet inom primärvården i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vårdcentralen ligger i nära anslutning till pendeltåg- och busskommunikationer, 12 min med pendeltåg från Stockholms central. Vårt område är Solhem, Bromsten, Sundby och Flysta där bebyggelsen är av småstadskaraktär.  

Mottagningen är välbemannad och de flesta av våra patienter erbjuds fast listning på läkare. Vi är en väletablerad mottagning med drygt 44 anställda. Hos oss arbetar distriktssköterskor, sjuksköterskor, specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vårdcentralen har även ett psykosocialt team. Vi har cirka 17 200 listade patienter hos oss och en hemsjukvård med cirka 130 patienter. Du kan läsa mer om oss på Spånga vårdcentral (regionstockholm.se)

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och erbjuder flexibelt schema. Arbetstiderna kan variera mellan 07.30-17.00, helgfria dagar måndag-fredag. 

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär vanligt förekommande arbetsuppgifter för distriktsköterska på vårdcentral. Det består av omväxlande arbete på mottagning samt telefonrådgivning i TeleQ med möjlighet till distansarbete. Det finns möjlighet att ha egen astma/KOL mottagning eller diabetesmottagning om du har relevant utbildning. 

Distriktssköterska har en central roll i förebyggande och hälsofrämjande arbete, såsom vaccinationer, hälsokontroller och rådgivning om livsstilsförändringar. Distriktssköterskor på vårdcentralen fungerar ofta som den första kontakten för patienter som söker vård.

Som distriktssköterska kan du också vara engagerade i att utbilda andra sjuksköterskor, sjuksköterskestudenter och ibland även läkare i olika aspekter av primärvården.

Kvalifikationer

Distriktssköterska med erfarenhet av primärvård och hemsjukvård. Du ska också ha god datorvana och erfarenhet av journalsystemet TakeCare. 

Mycket goda kunskaper i svenska.

Anställningsform

Tillsvidareanställning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och god samarbetsförmåga. Du driver ditt eget arbete men vill också bidra till helheten på vårdcentralen och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Övrig information

För att motverka spridning av MRSA tillämpar Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) friskhetsintyg innan nyanställning och reglerar möjligheterna för vårdpersonal att bära piercing.   

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3768
Kontakt
  • Lina Farhad, 070-4844134
  • Susanne Ahlqvist, 070-0011005
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb