Steriltekniskt Centrum tillhör Vo Perioperativ vård och intensivvård (PVI). Inom verksamhetsområdet finns även operations-, anestesi- och intensivvårdspersonal, totalt är vi ca 650 medarbetare. 

Steriltekniskt Centrum är en serviceverksamhet med fokus på sterilgodshantering och materialförsörjning till olika avdelningar och mottagningar, men främst till operationsverksamheten på Södersjukhuset.

Steriltekniskt Centrum har ca. 50 medarbetare: undersköterskor, steriltekniker, försörjningstekniker och operationssjuksköterskor. Vi bedriver vår verksamhet i ljusa lokaler med modern och effektiv teknisk utrustning som ger förutsättning för rationella flöden och arbetsprocesser med hög kvalitet och bra arbetsmiljö.

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket med goda kommunikationer. Ett generöst friskvårdsbidrag, personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger.Arbetsuppgifter:
Steriltekniskt Centrums uppdrag är att ansvara för, och utföra, hela steriliseringsprocessen för instrument till operationsavdelningar på Södersjukhuset samt till kunder på och utanför sjukhuset.

Du kommer att arbeta med processer kring sterilisering av kirurgiska instrument, rengöring/desinfektion, instrumentvård/funktionskontroll, iordningställande/packning samt autoklavering.
Du kommer att arbeta i spårbarhetssystemet T-DOC, med maskiner från Steelco samt medverka i utvecklings- och förändringsarbete. Verksamheten är mycket teknikintensiv och innovativ.

Du kommer inte att arbeta med patientvård. Vi arbetar för patienten, men har inte direkt patientkontakt.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som vill arbeta i en tekniktät miljö med varierande arbetsuppgifter.

Du bör vara steriltekniker, alternativt undersköterska med erfarenhet från sterilverksamhet. Yrkeserfarenhet inom sterilverksamhet och kunskap om Steelco maskiner är meriterande.

Du bör ha ett medicintekniskt intresse och hög hygienisk medvetenhet. Du kommer ha mycket kontakt med operationsavdelningar så det är nödvändigt att du har goda kunskaper i svenska språket.
 

Personliga egenskaper:
Viktiga egenskaper som eftersöks är en serviceinriktad attityd och god samarbetsförmåga. Du bör fungera väl i grupp, vara noggrann och flexibel. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning heltid. Dag, Kväll samt helgtjänstgöring.  

Individuell schemaplanering.

Tillträde omgående alt. efter överenskommelse.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Information om tjänsten lämnas av:

Chef Steriltekniskt Centrum;
Åsa Axelsson tel. 08-1236 4202

Enhetschef;
Helene Pellas tel. 08-1236 4212

Fackliga företrädare:
Kommunal Expedition tel:08-1236 1683

Övrig information:

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3743
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-05

Tillbaka till lediga jobb