Södersjukhuset AB, Specialistvård, Psykosociala enheten

Beskrivning

Psykosociala Enhetens uppdrag är att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete inom Södersjukhuset. Vi arbetar med sjukhusets alla olika patientgrupper och deras närstående. Vi arbetar uppdelade i team på sjukhusets olika kliniker. Verksamheten har också några specialuppdrag för specifika patientgrupper, till exempel HBTQ Hälsan och Smärtmottagningen. Hos oss arbetar kuratorer, psykologer och psykoterapeuter. Inom verksamheten pågår många spännande utvecklingsarbeten till exempel med gruppverksamhet för olika patientgrupper, utbildning till sjukhusets övriga professioner och metodutveckling.

Vi söker nu en kurator till vårt team på Sachsska barnsjukhuset.

Arbetsuppgifter

Som kurator inom Psykosociala Enheten får du ett spännande och varierande arbete. Framförallt arbetar vi med samtal. Det kan vara kris-, stöd- och bearbetande samtal med patienter och deras närstående. Det kan också vara att ge patienter rådgivning i sociala frågor och stötta med myndighetskontakt eller frivilligorganisationer. I uppdraget ingår även att vara del av ett multidisciplinärt vårdteam och då ha helhetsperspektiv på patientens och närståendes behov utifrån en teoretisk och klinisk psykosocial kompetens. Vi arbetar med att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienter och närstående att kunna hantera en förändrad livssituation vid utredning av symptom, akut eller kronisk sjukdom, skada eller i livets slutskede.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Gärna legitimerad Hälso- och Sjukvårdkurator. Vi önskar att du har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) och har arbetat som kurator inom hälso- och sjukvård.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du kan fungera självständigt i din yrkesroll, men självklart att du även tycker om att samarbeta med andra. Du behöver vara flexibel och när det behövs, med kort varsel, kunna ställa om till att ta hand om akuta ärenden. Den vi söker ska vara positiv och utvecklingsorienterad, ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga

Villkor

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag. Tillsvidareanställning. Heltid 40h/vecka.

Kontakt

Verksamhetschef Ylva Åkerman Wallmark tel.08-123 620 28, ylva.akerman-wallmark@regionstockholm.seAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3668
Kontakt
  • Ylva Åkerman Wallmark, 08-1236208
Facklig företrädare
  • SACO, 08-12361000vx
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb