Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Läkarsektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst strävar efter att ge den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har en omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, vårdutveckling och nytänkande. Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö med korta beslutsvägar, hög kollegialitet, strukturerade arbetssätt och stora möjligheter till individuell utveckling, fortbildning och flexibla lösningar.

Psykiatri Sydväst specialiserade program för ångest, depression och trauma ligger på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge i Flemingsberg i samma hus som vår jourmottagning och klinikens avdelningar samt stora delar av öppenvården. Vi bedriver personcentrerad vård enligt regionens standardiserade vårdprocesser.

Vi söker nu en medicinskt ansvarig överläkare till Affektiva, ångest och traumaprogrammet. Enheten erbjuder fördjupad diagnostik och tidsbegränsad behandling av depression, ångestsyndrom och PTSD. Bipolär sjukdom typ II ingår i begränsad utsträckning i enhetens uppdrag men förs över till ett annat program inom verksamheten. Enheten har en mycket god tillgång på psykolog, erbjuder flertalet psykoterapeutiska evidensbaserade behandlingar och utvecklar ständigt nya arbetssätt och bedriver behandlingsforskning. Enheten bemannas i dagsläget av 3-4 specialistläkare, flertalet ST- och underläkare samt psykologer, sjuksköterska, rehabkoordinator, case manager, kurator samt medicinska sekreterare. All behandling ges utifrån regionala vårdprogram och SLSO:s vårdprocesskartor och präglas av expertis och professionalism.

Som medicinskt ansvarig läkare ingår du i enhetsledningen för programmet tillsammans med vårdenhetschefen och med stöd av läkarchefen för öppenvården. Du ansvarar för och leder utvecklingen av vårdinnehåll och arbetssätt inom programmet, handleder och fördelar det dagliga arbetet mellan läkarna i samråd med deras chef. Du förväntas samverka med och säkerställa att olika professioners kompetens tas tillvara, stärka vårdprocesserna och samverka med andra program inom kliniken samt med externa aktörer med både enhetens och klinikens bästa för ögonen. Tjänsten är som överläkare med tidsbegränsat förordnande som MAL, vilket tillämpas för alla MAL uppdrag inom kliniken.

Kvalifikationer

Krav: Du är specialistläkare i psykiatri eller i slutet av din ST-tjänstgöring med intresse för vårdutveckling, forskning, organisationsutveckling och arbetsledning.

Meriterande: Erfarenhet av forskning eller kvalitetsutveckling inom psykiatri/psykologi. Kliniskt arbete med patientgruppen inkl erfarenhet av patienter med komplex psykiatrisk problematik/samsjuklighet. Tidigare MAL uppdrag. Dokumenterad kunskap om psykologiska behandlingsmetoder, intresse och förståelse för avvägningar mellan olika psykologiska och medicinska behandlingsmetoder.  Erfarenhet av undervisning och klinisk handledning av studenter, läkare och andra personalkategorier i medicinska frågor/psykiatri.

Personliga egenskaper: Du är nytänkande och ambitiös, trygg i läkarrollen, utvecklingsbenägen samt duktig på att samarbeta inom och över enhetsgränser. Du trivs som ledare i multiprofessionella program/team, har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande, effektiv, strukturerad och kan driva processer framåt samt prioritera och effektivisera. Du har en helhetssyn på patienten och verksamheten, är flexibel, hjälpsam, lösnings och resultatinriktad. Du vill vidareutvecklas inom psykiatrisk vetenskap och ledarskap och vill använda din kunskap för att utveckla vården och stödja dina kollegor i deras kliniska arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder friskvårstimme, friskvårdsbidrag på 5000 kr/år samt flextid inom avtal.

Urval för tjänsten kan komma att ske löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista annonseringsdag den 5/7.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3662
Kontakt
  • Felicitas Falck, Läkarchef, 0700-038322
Facklig företrädare
  • Raquel Olofsson Falla, Läkarföreningen, 070–3037382
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb