Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC och de tre universitetsvårdcentralerna Jakobsberg, Gustavsberg och Liljeholmen utgör primärvårdens universitetssjukvårdsenhet (USV) och är en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. Läs mer om APC här.

Uppdraget cancersjukdomar utgör en del av APC:s utvecklingsverksamhet. Grunduppdrag är att på olika sätt stödja primärvården att erbjuda en proaktiv, god och säker vård som främjar tidig upptäckt och cancerrehabilitering. Stödet innefattar bland annat fortbildning, nätverksträffar och framtagande av stödjande dokument och verktyg.

Om uppdraget
I uppdraget ingår att delta i omvärldsbevakning, koordinering av övriga medarbetare för cancersjukdomar, arrangera fortbildningar, kurser och nätverksträffar för personal vid regionens husläkarmottagningar samt medverka i framtagande av stödmaterial. Oftast arbetar du tillsammans med en eller flera kollegor men ibland kan du komma att ansvara själv för, till exempel, en fortbildningsinsats. Uppdraget ställer höga krav på självständighet och flexibilitet och att du är bekväm med att stå inför grupp, utbilda och processleda såväl på plats som i en digital miljö. I din roll kommer du att samordna teamets arbete, hålla i planering av aktiviteter samt intern och extern kommunikation. Din placering är på Jakobsbergs UVC där det finns fler som arbetar med UVC uppdraget. Ni har regelbundna möten och kreativa avstämningar för att utveckla verksamheten. Detta innebär även en möjlighet till fördjupad kunskapsutveckling inom området cancersjukdomar och pedagogik.

Vi söker dig som:

- Är vårdpersonal med specialistutbildning till distriktssköterska/onkologi, psykolog/psykoterapeut, arbetsterapeut eller hälso- och sjukvårdskurator
- Har din grundanställning på privat eller regionsdriven husläkarmottagning i Region Stockholm.
- Har klinisk erfarenhet av att arbeta mer specifikt med personer med cancersjukdom, till exempel inom avancerad hemsjukvård och/eller cancervård/cancerrehabilitering
- Har gärna vetenskapliga meriter som magister-, masterexamen, forskarstudier eller disputation
- Har grundläggande pedagogiska kunskaper och erfarenheter samt är van vid att hantera digitala verktyg.
- Har en god förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt samtidigt som du är lyhörd och arbetar bra i team.

Vi lägger i den sammanvägda bedömningen av sökanden stor vikt vid personlig lämplighet.

Uppdraget är en projektanställning omfattande 40–60% med tillträde snarast.

Ansök här
Sista ansökningsdag: 2024-06-16. Ansökningarna kommer beredas fortlöpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Yrkesområde
Legitimerad personal i primärvården

Arbetsplats
Jakobsbergs universitetsvårdcentral

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanbeder oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.

Enhetschef
E-post: lena.k.lund@regionstockholm.se

HR-konsult
E-post: caroline.jonsson@regionstockholm.se  Tel: 070-2082739

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning/inlåning fram till 31 december 2024 med eventuell möjlighet till förlängning. 40 till 60 procent sysselsättningsgrad. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform -
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40-60%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3500
Kontakt
  • Lena Lundh, 070-1655182
Facklig företrädare
  • Annika Stigmanslid, vårdförbundet, 08-12340490
  • Liisa Holtay, psykologförbundet, 08-12340484
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb