SÖS, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Specialistvårdssektionen

Diabetesmottagningen är en del av specialistvårdssektionen på Sachsska. Mottagningen är belägen i fina ljusa lokaler med utsikt över Södermalm. Under sommarhalvåret har vi nära till ett dopp i Årstaviken, eller en vacker vy från balkongen. Våra lokaler är fördelade på två våningsplan och vi delar dem tillsammans  med  endokrin, neurologi och ungdomsenheten. 

Vårt team följer nationella riktlinjer för diabetesvård till barn och ungdomar. Vi tillämpar modern diabetesvård med tillgång till ny teknik som används i diabetesvården, som flertalet avancerade insulinpumpar och kontinuerliga blodsockermätare. Vårt mål med diabetesvården är att barn och ungdomar med diabetes ska ha en god livskvalitet med normal tillväxt och utveckling. Vi tillämpar en individanpassad diabetesbehandling samt att diabeteskomplikationer undviks på kort och lång sikt. 

På Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Södersjukhuset bedrivs kvalificerad akut- och specialistvård för barn och ungdomar i alla åldrar. Med utgångspunkt i FN:s barnkonvention arbetar vi i tvärprofessionella grupper med olika specialistkompetenser och tillsammans med barnens föräldrar.

Arbetsbeskrivning 

Som diabetessjuksköterska hos oss arbetar du med barn och ungdomar mellan 0–20 år. Vi har en unik ungdomsenhet där vi tar emot ungdomarna från 13-20 år. Vilket innebär att vi tar emot patienterna i en ungdomsvänlig miljö med hänsyn till ungdomarnas individuella, psykologiska, sociala och biologiska utveckling.  Merparten av våra patienter har diabetes typ 1 och behandlas med insulinpump och glukossensor. Vi har ett nära samarbete med vårdavdelningen och varje patient har en patientansvarig sjuksköterska och en patientansvarig läkare. Arbetsuppgifterna är varierande och varvas mellan planerade självständiga mottagningsbesök, telefonrådgivning och  undervisning. Vi har en mångårig tradition att anordna mycket uppskattade läger för barn och ungdomar med diabetes, där personal från Sachsska deltar. 

Kvalifikationer

Du är diabetessjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom barn och ungdom gärna med erfarenhet inom diabetesvård och/eller mottagningsarbete. Som person är du stabil och trygg i din yrkesroll. Du är ansvarstagande med förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och att ta egna initiativ och har ett driv i att vilja utveckla såväl dig som mottagningens arbete. Du trivs med att arbeta flexibelt och kreativt i samverkan med alla yrkeskategorier, ett gott samarbete är en av dina starka sidor. Diabetesvården utvecklas snabbt och du bör vara teknikintresserad och gilla att undervisa både individuellt och i grupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kompetenskrav

  • Legitimerad sjuksköterska med lämplig specialistutbildning 

Erbjudande

Som anställd hos oss får du en individuellt anpassad inskolning, internutbildningar, delaktighet och arbetar nära kollegor som förespråkar öppenhet och team-känsla. Vi är även måna om att hålla oss uppdaterade inom området och hoppas att du som söker också är det. Du får introduktion inom barn och ungdom om du tidigare inte har arbetat inom barnsjukvården men har vidareutbildning inom diabetes. 

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag
  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan redan idag. Intervjuer sker fortlöpande! 

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

 

Varför heter det Sachsska barn- och ungdomssjukhuset?

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset hette från början Barnsjukhuset Simon och Mathilda Sachs Minne. Sjukhuset, som fram till år 2000 hade sin verksamhet i den vackra byggnaden nedanför Södersjukhuset, invigdes den 8 mars 1911 efter en donation av syskonen Josef Sachs och Alice Thiel. Ovanför ingången till den gamla byggnaden står det: "Åt minne av Simon och Mathilda Sachs", donatorernas föräldrar som förlorade sitt första barn när det var i späd ålder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3479
Kontakt
  • Caroline Hansen, vårdenhetschef, 072-5824645
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb