Välkommen till verksamhetsområde Geriatrik-Internmedicin!

Vi söker dig som är specialist i endokrinologi och internmedicin och vill arbeta på ett mellanstort akutsjukhus med varierande arbetsuppgifter: mottagning, slutenvård och jourer. Du får fördelarna av det mellanstora sjukhuset samtidigt som du kan bo och arbeta i Stockholmsregionen. Vi kan erbjuda en patientgrupp med en bred palett av endokrinologiska och internmedicinska problem, möjlighet att arbeta med utveckling av arbetssätt på mottagningen, stimulerande arbete i slutenvård med bred internmedicin samt möjlighet till jourer. Vi är en trevlig klinik där du snabbt kommer in i vår gemenskap. Välkommen till Internmedicin på Södertälje sjukhus!

Specialistläkare på VO Geriatrik-Internmedicin, Södertälje sjukhus: 

Verksamhetsområde Geriatrik och Internmedicin är ett gemensamt verksamhetsområde som har i uppdrag att tillhandahålla akut och elektiv sluten- och öppenvård inom både geriatrik och internmedicin. Internmedicinsektionen har tillgång till 69 slutenvårdsplatser fördelat på 3 vårdavdelningar, och deltar även i bemanningen av akutmottagningen för vuxna som organisatoriskt tillhör VO akut. På medicinmottagningen bedrivs specialistvård inom kardiologi, lungmedicin, endokrinologi, diabetologi, gastroenterologi och tromboembolism. Anslutet till medicinmottagningen finns en klinisk fysiologisk enhet. Vi har även Region Stockholms första (nu ett av två) diagnostiska centrum som utreder patienter med allvarliga ospecifika symtom på cancer och patienter med cancer med okänd primärtumör.

Vi söker dig som är dubbelspecialist och vill ta ett stort ansvar för mottagningsverksamheten men även delta i slutenvård och jourer. Vi har för närvarande två endokrinologer och en specialist inom internmedicin under vidareutbildning till endokrinolog. Vi har två diabetessjuksköterskor på mottagningen med självständig mottagning samt två fotterapeuter.

Vi kan erbjuda stimulerande arbete på våra vårdavdelningar med ett brett spektrum av sjukdomar inom hela internmedicin inklusive kardiologi, stroke och viss neurologi. Bakjourstjänstgöring på plats eller i hemmet ingår. Vi går emot att ersätta allt fler bakjourspass på plats med mellanjourer bemannade av erfarna ST-läkare.

Vi har nyrenoverade och fina administrativa lokaler, och har en bra sammanhållning i gruppen där vi hjälper varandra och delar med oss av vår kunskap.

Handledning/undervisning av yngre kollegor ingår i ditt uppdrag.

Dina personliga egenskaper:

Vi söker dig som är initiativtagande, målinriktad och uthållig. Du gillar utvecklingsarbete och har lätt för att samarbeta och bygga relationer inom och utanför verksamheten. Du tar ansvar för att följa upp resultat och förbättra verksamheten. Du sätter patienten först och strävar efter att alltid planera vården tillsammans med patienten utifrån hennes personliga förutsättningar. Du ser att varje medarbetare gör skillnad och du värdesätter att arbeta i team. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter till och vill bidra till förändringar. Du engagerar dig för helheten och vill bidra till en god kvalitet i vården.

Vi lägger stor vikt vid gott omdöme och personlig lämplighet.

Dina kvalifikationer:

Legitimerad läkare med specialistbevis inom endokrinologi och internmedicin.

God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Meriterande:

Handledning/undervisning av yngre kollegor.

Erfarenhet av utvecklingsarbete, dokumenterat engagemang för förbättringar.

God kunskap om, intresse för och erfarenhet av utredning och behandling av osteoporos.

Anställningsform:

Heltid, tillsvidareanställning, deltid enligt överenskommelse.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss endast 25 minuter från Stockholm. Nya busslinjer från Södertälje Syd med tätare trafik. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler.

Vår vision:

Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH inom Region Stockholm. Sjukhuset är även en universitetssjukvårdsenhet som bedriver forskning, utbildning, utveckling och innovation. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV.

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3429
Kontakt
  • Daniel Richter, 08-12324000
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 08-12324000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb