Vi söker nu en vårdenhetschef till en av våra två geriatriska vårdavdelningar på Danderyds sjukhus. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Vårt anställningserbjudande

 

Avdelningen har 14 vårdplatser och ingår i geriatriska kliniken. Kliniken består av två vårdavdelningar, en akut dagvårdsavdelning och minnesmottagning. Geriatriska kliniken ingår i det nybildade verksamhetsområdet Medicinska Specialiteter som utöver geriatriken innefattar Hudkliniken, Infektionskliniken, Internmedicin, Njurmedicin samt Specialistmedicin. Totalt arbetar cirka 900 personer inom verksamhetsområdet, varav cirka 100 på geriatriska kliniken.

Geriatriken på Danderyds Sjukhus befinner sig i en förändringsresa där arbetet mot en mer akutinriktad geriatrisk vård pågår. Vi har nyligen öppnat GADVA (geriatrisk akut dagvårdsavdelning) och under hösten kommer arbetet med att ställa om avdelning 32 och 37 till akutgeriatriska avdelningar fortsätta. Under 2025 är dessutom målet att avdelningarna ska flytta till mer centrala delar av sjukhuset.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

 

Arbetsbeskrivning
 

Som vårdenhetschef på avdelning 37 har du en medarbetargrupp på cirka 30 medarbetare. Uppdraget innefattar ansvar för omvårdnad, personal, arbetsmiljö, FoUU och ekonomi. Till din hjälp har du en bemanningsassistent som delas med avdelning 32 och en biträdande vårdenhetschef. På kliniken arbetar även omvårdnadsledare, kvalitetsutvecklare och utbildningsledare som driver och bistår i arbetet med att utveckla omvårdnaden på avdelningarna. Du har ett nära samarbete med dina chefskollegor där ni arbetar tillsammans med både operativa och strategiska frågor. Du ingår i geriatrikens ledningsgrupp och är underställd klinikchefen.

 

Kvalifikationer
 

Vi söker dig som är sjuksköterska med flerårig erfarenhet från geriatrisk eller akutsomatisk slutenvård. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. Även utbildning inom ledarskap och specialistsjuksköterskeutbildning med fokus på äldre ses som styrkor.

 

Personliga egenskaper

Du är en tydlig, ödmjuk och närvarande chef. Du har förmåga att leda och utveckla dina medarbetare och är engagerad i ditt ledarskap. Du vill utvecklas både som person och ledare. Då den geriatriska vården består av flera yrkesgrupper och kompetenser är det viktigt med en god tvärprofessionell samarbetsförmåga. Du har vidare helhetsperspektiv på verksamheten och är en god förebild i organisationen. Tillsammans med din ledningsgrupp finns en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 

Tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef. Förordnandet löper på fyra år med möjlighet till förlängning.

 

Ansökan

 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3389
Kontakt
  • Andreas Kling, 08-12358332
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
  • Ledarna, 0200-87111
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb