Psykiatri, Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ)

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vill arbeta på natten på vår nya heldygnsvårdsavdelning vid svårbehandlad ätstörning hos barn och unga! Kom och bli en del av vårt team!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag närmare 200 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Våra heldygnsvårdsavdelningar kommer under 2024-2026 att flytta till nya lokaler medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ:s heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Läs gärna mer om NHV här

Nationell högspecialiserad heldygnsvård vid svårbehandlad ätstörning är en enhet under uppbyggnad och kommer att ha möjlighet att vårda patienter med svårbehandlad ätstörning. Utgångspunkt för NHV är att individanpassa behandlingsupplägget och utöver fokus på ätstörningen även ta hänsyn till psykiatrisk samsjuklighet. De professioner som kommer arbeta på vårdavdelningen är undersköterskor, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog.
Du arbetar tillsammans med teamet för att utveckla en god relation till patienten som bygger på tillit och samarbete.

Nationell högspecialiserad heldygnsvård för barn och unga har plats för 5 barn upp till 18 år. 
Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarinflytandesamordnare och vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri. Vi vill åstadkomma ett öppet och trivsamt arbetsklimat med nära samarbete mellan våra olika enheter. Arbetet sker utifrån evidensbaserade metoder och har goda behandlingsresultat. 

Vill du arbeta och lära dig mer om patienter med ätstörningar?
Vi erbjuder dig som legitimerad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har hela familjen i centrum. Du får inledningsvis utbildning i våra metoder och sedan efterföljande handledning utifrån behov. 

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatrisk och somatiskt omvårdnadsarbete.
Du arbetar i behandlingsteam med undersköterska.
Som sjuksköterska på natten förväntas du leda omvårdnadsarbetet kring våra patienter, vilket innebär att planera och utföra omvårdnadsåtgärder enligt sedvanliga rutiner för nattarbete.
Det stödjande samtalet är en viktig del i arbetsuppgifterna, samt att skapa goda förutsättningar för en god nattsömn för våra patienter.

Anställningsform och arbetstider:
Tillsvidareanställning, heltid, vardagar och helger.
Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kvalifikationer:
Leg. sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete och ätstörningsbehandling. Tidigare arbete i journalsystemet Take Care och genomförd Bergenutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Personliga egenskaper:
Du är trygg, ansvarsfull, självgående och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina kollegor kan utvecklas och trivas.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Följ din dröm jobba hos oss på Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3369
Kontakt
  • Javiera Maluenda, enhetschef, 070-2329830
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 070-2329830
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb