Medicinsk Enhet Huvud- hals- lung- och hudcancer

Bli en del av vårt dedikerade team och arbeta i framkant av cancerbehandling och forskning. Som ST-läkare inom onkologi hos oss får du hantera en bred variation av maligna tumörsjukdomar och aktivt bidra till främjandet av medicinsk utveckling. 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du vara del av ett team med stort engagemang för vår patientgrupp. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med utmärkta möjligheter till forskning och professionell utveckling,

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Inom Tema Cancer utreds, behandlas och vårdas patienter med någon form av malign tumörsjukdom under olika skeden i sin cancersjukdom. Tema Cancer bedriver även många kliniska studier i olika faser samt behandlar även patienter som inte har cancer, det vill säga godartade tillstånd inom bland annat urologi, endokrinologi, hematologi och koagulation. Vi bedriver vår verksamhet huvudsakligen i Huddinge och i Solna men har även verksamhet inom cancervården vid Danderyds sjukhus.

Vi söker nu två ST-läkare. Som ST-läkare hos oss kommer du att tjänstgöra vid våra samtliga medicinska enheter. Dina arbetsuppgifter som ST-läkare innefattar att handlägga onkologiska patienter som kommer till mottagning, avdelningar, medicinskt behandlingsavdelning, strålbehandling, bedömningsenheten samt akuten (akuta komplikationer av onkologiska patienter). Arbetet innefattar även forskning, undervisning och förbättringsarbete. Du kommer även att vara aktiv i olika konferenser (interna och multidisciplinära terapikonferenser).

Jourtjänstgöring ingår.

Tjänsten är i huvudsak belägen i Solna men arbete i Huddinge också förkomma som en del i tjänsten.

Läs gärna mer om oss här.

Vi söker

Vi söker dig som är intresserad av forskning, utvecklingsarbete och undervisning.

Utöver detta söker vi dig som:

 • Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 
 • Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation efter AT eller BT
 • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma
  europeiska referensramen för språk. (se Medarbetarportalen) 

  Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande.

Meriterande

 • Forsknings- och undervisningserfarenhet
 • Tidigare tjänstgöring inom onkologi

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Sex månaders provanställning tillämpas. Anställning av kandidater kan komma att ske fortlöpande under annonsens publiceringstid.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3360
Kontakt
 • Maria Wolodarski, 08-12373264
Facklig företrädare
 • Wehazit Hailom, Läkarföreningen, 08-12375711
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb