Medicinsk Enhet Neurofysiologi

Vi söker dig som är specialist inom klinisk neurofysiologi med inriktning mot avancerade utredningar av patienter med epilepsi och som drivs av att ge dina patienter ett gott omhändertagande! 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att arbeta med högspecialiserad klinisk neurofysiologi. Du kommer att ges goda möjligheter till egen forskning. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk enhet Neurofysiologi, utför diagnostiska undersökningar avseende funktionsstörningar inom centrala och perifera nervsystemet, muskler och vissa sinnesorgan samt sömnregistreringar för diagnostik av sömnapné och andra sömnrubbningar. 

Vi har mottagningar både i Solna och Huddinge.

Du kommer att självständigt ansvara för genomförande och tolkning av patientundersökningar på enheten. Du deltar och vid behov ansvarar för rondverksamhet vid vilken enheten är representerad.

I tjänsten ingår att handleda och undervisa yngre kollegor och studenter. Utöver detta ingår att deltaga i och vid behov ansvara för utbildning av personal inom enheten samt vår seminarieverksamhet och fortbildningsprogram. I tjänsten igår jourverksamhet. 

Som biträdande överläkare/överläkare hos oss kommer du medverka i undervisning, utveckling och forskning, samt bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete.

Denna tjänst är en deltidstjänst om 40%. 

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i klinisk neurofysiologi

Meriterande:

 • Erfarenhet av LTM
 • Erfarenhet och kunskap av avancerade utredningar av patienter med epilepsi
 • Erfarenhet av forskning
 • God akademisk kompetens, gärna docent
 • Pågående forskning på internationell nivå
 • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
 • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus, gärna från Karolinska Universitetssjukhuset

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3340
Kontakt
 • Atif Sepic, 072-7330033
 • Lars Hyllienmark, 070-4841492
Facklig företrädare
 • Aleksandra Bulka Jablonsk, Läkarföreningen, 08-121376106
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-19
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb