Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Läkarsektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Konsult-liaisonpsykiatri (CLP) handlar om identifiering och behandling av psykiska problem och sjukdomar hos patienter som vårdas inom somatisk sjukvård. Sett ur ett internationellt perspektiv är Konsult-liaisonpsykiatri en erkänd subspecialitet inom i många länder, även om ämnesområdet fortfarande är ganska outvecklat i Sverige. Området är prioriterat i framtidens hälso- och sjukvård där patienten är satt i centrum och vårdens uppdelning på somatik respektive psykiatri inte ska vara ett hinder för god sjukvård.

Vi söker nu en specialist i psykiatri till Konsultenheten. Vi har vår bas på Psykiatri Sydväst, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och är ett team bestående av psykiatriker och specialistutbildade psykiatrisjuksköterskor, psykolog och barnmorska. I vårt arbete är vi verksamma som psykiatrikonsulter i subakuta frågeställningar, dels inom den somatiska heldygnsvården i Huddinge och dels gentemot etablerade samarbetspartners inom somatisk poliklinisk vård på specialistmottagningar (liaison) på Karolinska sjukhuset Huddinge och Solna, Södersjukhuset och Specialistcentrum Torsplan. Bedömningarna vi gör innebär både kortare och längre patientkontakter där ett helhetsperspektiv och mer djuplodande bedömningsarbete betonas. Våra patienter har alltid en somatisk samsjuklighet i någon form och vi deltar i ett flertal multidisciplinära team (liaison) med den somatiska vården.

Psykiatri Sydväst och Konsultenheten har sedan en tid etablerat ett arbetssätt där både LPT-konsultläkare och psykiatrisjuksköterska följer patienter som vårdas enligt LPT i somatik för att ge ökad personalkontinuitet, tillgodose psykiatrisk omvårdnad och förbättra förutsättningarna för god kommunikation med somatisk vårdpersonal. Under hösten finns en vakans på läkarsidan i det arbetet och tjänsten utgörs av en kombination av 40% CLP-arbete på Konsultenheten och 60% LPT-konsult i somatik.

Kliniken Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och är del i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vården är processorienterad med diagnosspecifika individanpassade behandlingsprogram som utgår från ett personcentrerat arbetssätt. Som Universitetsklinik finns omfattande samverkan med Karolinska Institutet. Kliniken vill stimulera till nytänkande, metod- och organisationsutveckling, undervisning och forskning och har ca 530 månadsanställda medarbetare organiserade i stag med tre sektioner; Öppenvårdssektion, Heldygnsvårdssektion samt Läkarsektion där totalt ca 100 läkare har sin anställning. Läkarsektionen organiserar och ansvarar för medicinsk utredning, vårdprocessernas innehåll, läkarledarskap samt tvångsvård. Inom kliniken finns 7 vårdavdelningar med 113 vårdplatser. Mer om verksamheten kan läsas här.

Den programorienterade organisationen, omfattande forskningen och undervisningen i samverkan med Karolinska Institutet ger goda möjligheter till kompetensutveckling och till forskningsarbete.

Arbetsuppgifter

Psykiatriskt konsult-liaisonarbete gentemot somatisk heldygns- och öppenvård samt LPT-konsult i somatik. Delta i jourarbetet på kliniken. I arbetet ingår också handledning av ST-läkare och underläkare samt i vissa fall vidareutbildning för vårdgrannar och samarbetspartners. Tillträde enligt överenskommelse, gällande hösten 2024.

Kvalifikationer

Specialistläkare i psykiatri med intresse och gärna erfarenhet av patientgruppen.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och utveckla konsult-liaisonpsykiatrin i Stockholm och känner ett engagemang för området och patientgruppen samt ha intresse för akutpsykiatri och LPT i somatik. Du bör vara specialist i psykiatri eller i slutet av specialistutbildningen. Du får gärna besjälas av pionjäranda, behöver vara prestigelös och kreativ, känna dig bekväm i somatisk vårdmiljö, ha lätt för att möta olika sorters människor. Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta såväl självständigt som i team, över professions- och specialitetsgränser. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper. Forskning och tidigare erfarenhet inom somatisk vård är meriterande.

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3157
Kontakt
  • Lovisa Järnmark, Vårdenhetschef & Överläkare, 08-12361000
  • Lars Wahlström, Överläkare, 070-3055912
Facklig företrädare
  • Raquel Olofsson Falla, Läkarförbundet, 070-3037382
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb