Patientnämndens förvaltning (PAN)

Vi söker dig, vår nya handläggare som vill vara med och bidra till ökad patientsäkerhet.  Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då är det här ett jobb för dig!

Om oss

Patientnämnden är tillsammans med vårdgivarna första instans när det gäller klagomål och synpunkter på vård som erhållits inom Region Stockholm. Genom att sammanställa och analysera inkomna ärenden kan vi bidra till vårdens kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Dessutom kan vi uppmärksamma vården på riskområden och hinder för en personcentrerad vård. Det betyder att som medarbetare på patientnämndens förvaltning är du en betydelsefull kugge både i detta viktiga arbete och i att ge information, stöd och hjälp till patienter och närstående som har synpunkter på vården.  Vi som jobbar på förvaltningen drivs alla av ambitionen att kunna hjälpa och stödja och samtidigt göra skillnad, vi tror att du tänker likadant. Patientnämndens förvaltning är en politiskt styrd organisation och det är bra om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en sådan.

Om tjänsten

Som handläggare förväntas du handlägga frågor, synpunkter och klagomål från patienter och närstående. Förutom korrespondens med patienter, närstående och vårdgivare kommer du att tillbringa en stor del av din tid i telefon samt i digitala system. I samtalen kan du komma att möta människor med starka berättelser och ibland även i kris. Alla de frågor, synpunkter och klagomål som inkommer till förvaltningen, används i det förebyggande och kvalitetsutvecklande arbetet inom vården, politiken med flera.

I arbetet krävs att du är driven och delaktig i förvaltningens utveckling av nya arbetssätt, rutiner och digitala system.

Vem är du?

För oss är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Rollen som handläggare kräver att du är genuint intresserad av att vilja lyssna på och hjälpa människor. Vi värderar särskilt din goda samarbets- och kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig i såväl tal som skrift (gärna på olika språk). Vi ser gärna att du är resultat- och utvecklingsorienterad och ser helheten. Uppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt, är strukturerad och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som:

Krav:

  • Har minst fem års erfarenhet av att ha arbetat med patienter inom hälso- och sjukvården och som har både teoretisk och praktisk erfarenhet inom området. 
  • Har en relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård och har erfarenhet av att arbeta inom regional verksamhet.
  • Har erfarenhet av arbete med patienter med behov av samordnad vård, exempelvis inom rehabilitering eller liknande område.  
  • Har en god kännedom om hälso- och sjukvårdssystemet och gällande organisation och riktlinjer i Region Stockholm.

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete med patienter med behov av samordnad vård, lämpligen inom rehabilitering, samt har arbetat med kvalitetsutveckling och händelseanalyser.
  • Det är mycket meriterande ifall du har arbetat i ärendehanteringssystemet CMC motion 2.0 samt systemet Portal Bas och att du känner dig bekväm med olika digitala verktyg.
  • Erfarenhet av arbete med klagomålshantering, kvalitetsutveckling eller händelseanalyser.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Även om vi är en relativt liten arbetsplats så erbjuds du en utvecklande arbetsmiljö med engagerande kollegor och en god stämning. Vi har våra lokaler i centrala Stockholm på Kungsholmen. Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med ett livsviktigt uppdrag där du får möjlighet att vara med och bidra och göra skillnad. Vi erbjuder en arbetsplats som kännetecknas av hög ambition och stort engagemang där samarbete är viktigt.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan  bifoga ditt CV och personligt brev. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor.

Varmt välkommen med din ansökan. Vi kommer att intervjua fortlöpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3036
Kontakt
  • Maja Wessel, 08-12346707
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet: Tua Myhrman, 08123.46712
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb