Psykiatri, SCÄ, Nationell högspecialiserad vård vuxna

Vi bygger vår nya enhet nationell högspecialiserad vård vid svårbehandlad ätstörning hos barn och unga och söker nu dig som är kurator till vårt team!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag cirka 180 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Våra heldygnsvårdsavdelningar kommer under 2024-2026 att flytta till nya lokaler medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ:s heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Läs gärna mer om NHV här

Nationell högspecialiserad heldygnsvård vid svårbehandlad ätstörning är en enhet under uppbyggnad och kommer att ha möjlighet att vårda patienter med svårbehandlad ätstörning. Utgångspunkt för NHV är att individanpassa behandlingsupplägget och utöver fokus på ätstörningen även ta hänsyn till psykiatrisk samsjuklighet. De professioner som kommer arbeta på vårdavdelningen är sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog.
Du arbetar tillsammans med teamet för att utveckla en god relation till patienten som bygger på tillit och samarbete.

Arbetsuppgifter:
Som kurator arbetar du på båda våra heldygnsvårdsavdelningar och ansvarar för samverkan med öppenvård där du vid behov även tar emot besök. I arbetet ingår utredning, bedömning, krisstöd, samtalsstöd och psykosocialt stöd till patienter med svåra ätstörningar. Som kurator har du kunskap om kartläggning av socialt nätverk, vilken hjälp patienter kan få från samhället och vägleder dem i kontakt med myndigheter.

Anställningsform och arbetstider: 
Tillsvidareanställning på heltid.
40 timmar/vecka, dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av ätstörningsvård.
Har du genomfört steg 2- och/eller handledarutbildning ses detta som meriterande, liksom kunskap om FBT, KBT-E, DBT/RO-DBT, MANTRA,och/eller SSCM, liksom erfarenhet av arbete i Take Care.

Personliga egenskaper:
Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ.
Du är lyhörd, lojal och nytänkande, prestigelös och engagerad i ditt arbete.   
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och speciellt viktigt är att du har förmåga att arbeta efter behandlingskoncept.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi dessutom, vid ett par tillfällen per år, olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Följ din dröm jobba hos oss på Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2962
Kontakt
  • Nina Henriksson, 070-0862439
Facklig företrädare
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb