Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, HR-Chefsstöd

Vill du vara med och ge ett kvalitativt och effektivt HR-stöd till flera av Region Stockholms centrala förvaltningar och bolag? Då kan det här uppdraget vara rätt för dig!

Om oss

HR-chefsstöd är en enhet inom serviceförvaltningen och leds av HR-chef. Tillsammans är vi 15 kollegor som arbetar för att ge professionellt, likvärdigt, behovsstyrt och samordnat stöd till ca 200 chefer inom Region Stockholms centrala förvaltningar och bolag. Det innebär kvalificerat konsultativt stöd inom hela HR-området. Vi bidrar också i strategisk utveckling och ansvarar för att implementera och anpassa de övergripande HR-processerna. Inom enheten ryms även kansliet för Region Stockholms idrotts- och friskvårdsförbund som bemannas av två medarbetare.

Vi genomför ett spännande utvecklingsarbete och förflyttning där vi ser över hur vi arbetar och skapar ett ännu mer enhetligt och proaktivt arbetssätt för att verkligen bidra med professionell och samordnad HR. I vårt dagliga arbete hjälps vi åt och stöttar varandra.

Om tjänsten

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara att stötta våra chefer i alla delar av rekryteringsprocessen såsom t ex framtagande av kravprofil, annonsering, intervjuer, testning och referenstagning. Du ska bidra till att vår rekryteringsprocess håller hög kvalité och tillgodose att våra chefer och kandidater får en positiv och professionell upplevelse. Vidare kommer du att delta i regionövergripande nätverket för ”Attrahera, rekrytera, introducera”.

I tjänsten ingår också ett teamledaransvar och att tillsammans med övriga i rekryteringsteamet arbeta med förbättring av rekryteringsprocessen och genomföra utbildningsinsatser.

Det kan även bli aktuellt att stötta våra chefer inom andra HR-processer och utifrån intresse och erfarenhet kan du få egna ansvarsområden inom HR och rekrytering.

Du arbetar i nära samarbete med övriga inom enheten HR-chefsstöd och rapporterar till HR-chef.

Vem är du?

Vi söker dig som är högskoleutbildad personalvetare eller har annan utbildning på universitets- eller högskolenivå som vi bedömer likvärdig. Du har bred och djup kunskap samt flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta framgångsrikt med rekrytering i närtid, gärna specialist-och chefsroller inom exempelvis IT, ekonomi och administration. Givetvis är du van att arbeta i olika program så som Officepaketet och rekryteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av search av kandidater via exempelvis Linkedin. Det är meriterande om du är certifierad inom Assesios testverktyg Ascend samt om du har arbetat inom kommun eller region. Vidare har du vana att ge konsultativt chefsstöd och service som imponerar.

Vi ser gärna att du tidigare har haft en teamledande roll och om du har kompetens inom något annat HR-område kan det vara meriterande.

Som person har du god förmåga att förstå behovet, strukturera och planera arbetet i syfte att uppdragen blir genomförda inom angiven tid och med bra kvalité. För att lyckas i uppdraget ska du ha en kommunikativ förmåga, vara lösnings- och utvecklingsorienterad och tar hänsyn till det större perspektivet med verksamhetens bästa i fokus och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är noggrann, tar stort eget ansvar och har en hög servicekänsla.

Du är stabil och trygg i din roll, bygger relationer och har lätt för att samarbeta med andra i en stor och föränderlig organisation. Du värdesätter att både chefer och kandidater får en bra upplevelse i våra rekryteringsprocesser. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare det viktigaste vi har. Vi lägger stor vikt vid att säkerställa ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, bland annat genom att erbjuda en fräscht och trevlig kontorsmiljö, flexibilitet i vardagen, hybridarbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Sofia Elvin, sofia.elvin@regionstockholm.se

Övrigt 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2888
Kontakt
  • Sofia Elvin, 08-12317592
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb