Vill du vara med och säkerställa att Stockholms kollektivtrafik är säker att resa med? Vi söker nu två Teknikförvaltare Brand som vill arbeta med brandskyddsförvaltning inom kollektivtrafikens anläggningar. Rollerna tillhör sektion Fastighet och ingår i grupperna Buss & Sjö respektive Tunnelbanan. Rollerna är nya och en del i vår satsning på stärkt tillgångsförvaltning.

Varmt välkommen att söka!

 

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Du kommer huvudsakligen att arbeta med brandskyddsförvaltning, detta inkluderar exempelvis att:

 

 • Förvalta avtal

Dels kommer du att ingå i en större grupp som följer upp våra trafik-, drift- och underhållsentreprenader, här kommer ett stort ansvar för ett sammanhållet SBA-arbete över flera avtal att ingå.

Dels kommer du att förvalta egna mindre avtal med tjänster relaterade till ansvarsområdet, t.ex. konsultstöd, SOS, larm och garantier.

 

 • Förvalta tilldelade tillgångar

Detta inkluderar att säkerställa regelefterlevnad, teknisk förvaltning av system såsom t.ex. brandlarm, sprinkler, stigarledningar och brandposter samt informationsförvaltning av brandskyddsdokumentation såsom insatsplaner och ritningar. 

Utöver detta kommer du att ha ekonomiansvar inom ditt ansvarsområde, ta emot nya anläggningar från projekt, ingå i Team brand (samverkansforum med brandspecialister och strateger), arbeta med upphandling av nya avtal samt vara en del i förvaltningsorganisationens resa mot en stärkt tillgångsförvaltning i enlighet med standarden ISO 55000.

 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara affärsmässig, resultatorienterad och förstå vikten i god planering. Vidare har du en mycket god förmåga att samarbeta både inom den egna gruppen och även med externa entreprenörer och andra intressenter.

 

Krav:

 • Minst gymnasial utbildning
 • Några års arbetslivserfarenhet av att styra och följa upp avtal inom fastighetsförvaltning
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

 

Meriterande:

 • Yrkeshögskola eller akademisk examen med inriktning bygg/anläggning/fastighet
 • Utbildningar inom Allmänna Bestämmelser (AB, ABT, ABK), ABFF, BBR och Förhandlingsteknik
 • Utbildningar inom t.ex. SBF 110:8 brandlarm och SBF 120:8 sprinkler, SBF 2022:1 heta arbeten, SBF brandsamordnare
 • Erfarenhet av arbetat i Faciliate och arbetat i SBA modulen
 • Några års erfarenhet av ekonomi- och resultatansvar. 

 

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Brinck (Tunnelbana), tfn 08-123 335 37 eller rekryterande chef Conny Håkansson (Buss och Sjö). tfn 08-123 333 56. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74.
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 19 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Nyckelord: Brandsäkerhet, Systematiskt brandskyddsarbete SBA, Brandfarliga/Heta arbeten certifikat, Brandskydd under byggtid, Fire Safety, Fire Protection.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2733
Kontakt
 • Daniel Brinck, 08-12333537
 • Conny Håkansson, 08-12333356
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-25
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb