Är du legitimerad psykolog och vill göra skillnad för barn, ungdomar och deras familjer? Som psykolog på BUP i Norrtälje kommer du att ha en mycket viktig roll i såväl det kliniska arbetet på mottagningen som att sprida psykologisk kunskap och utgöra ett stöd till kollegor på mottagningen. 

Om tjänsten

För dig som psykolog på BUP i Norrtälje arbetar du antingen primärt med barnpsykiatriska bedömningar och KBT-behandling i grupp och individuellt för barn och unga i åldern 6-17 år, eller med neuropsykiatriska utredningar 0-17 år. Syftet med uppdelningen är att möjliggöra en fördjupning av kompetens inom respektive område samt ha en teamtillhörighet beroende på om inriktningen primärt är bedömning och psykologisk behandling eller neuropsykiatriska utredningar. Du förväntas kunna arbeta med ett brett spektrum av psykiatriska problem i linje med vad specialiserad barn- och ungdomspsykiatri innebär. Du förväntas vidare kunna ta dig an patienter med komplex problematik, samverka med vårdgrannar samt fungera som stöd till kollegor.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

 • Barnpsykiatrisk bedömning och diagnostik
 • Psykoedukation i grupp
 • Psykologisk behandling i grupp (UP)
 • Psykologisk behandling individuellt
 • Neuropsykiatriska utredningar

Om vårt erbjudande:

BUP i Norrtälje står inför en större omvandling då bland annat implementering av standardiserade vårdprocesser är på gång. Som psykolog finns mycket goda utvecklingsmöjligheter, sedan en tid tillbaka har vi en PLA i Norrtälje; psykologiskt ledningsansvarig psykolog, som är involverad i utveckling och framdrift av kvalitet och processer gällande psykologisk bedömning, behandling och utredning. Det finns goda möjligheter att ingå i olika typer av arbetsgrupper och utvecklingsarbeten.

Handledning erbjuds såväl internt som externt inom både KBT och specifik traumahandledning via BUP:s Traumaenhet i Region Stockholm. Neuropsykologerna får även handledning i utredningsmetodik. 

Det finns ett gott samarbete mellan yrkesprofessionerna och vi arbetar veckovis i olika behandlingskonferensteam med kollegial tvärprofessionell handledning. Det finns goda möjligheter att få gå kurser och få löpande fortbildning och vi ser positivt på om önskemål finns att gå specialistutbildning för psykologer i barn- och ungdomspsykologi.

Möjlighet till distansdag finns, likaså att tillgodoräkna delar av restiden till och från arbetet.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr för år 2024. Yoga erbjuds på arbetstid 1 h/v. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om dig

För den här tjänsten behöver du vara:

 • Legitimerad psykolog

Det är meriterande om du också har:

 • Specialistutbildning som psykolog
 • Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri
 • Steg två i KBT
 • Erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar

Som psykolog inom barn- och ungdomspsykiatri krävs att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra i team. Du har ett strukturerat arbetssätt, är pedagogisk, flexibel och ansvarstagande.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

BUP Norrtälje är en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning på specialistnivå. Vi ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska problem hos barn och unga 0-17 år. Mottagningen består av två delar. Dels BUP-mottagningen som tar emot barn, unga och deras familjer i behov av specialistpsykiatriska insatser mellan 6-17 år. Dels Kärnan, som är en småbarnsenhet som tar emot barn i åldern 0-5 år och deras föräldrar. Sammantaget består BUP av ca 40 personer med olika yrkesbakgrund såsom barnpsykiatriker, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, specialpedagoger, arbetsterapeut och administratörer. Vården som erbjuds är såväl i form av medicinsk bedömning och behandling som psykologisk bedömning och behandling. Neuropsykiatriska utredningar är också en betydande del av vårdutbudet.

BUP ligger i Familjens Hus i Norrtälje, som nås smidigt på en timme med direktbuss från Tekniska Högskolan. 

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2671
Kontakt
 • Åsa Krey, 08-12327392
Facklig företrädare
 • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
 • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb