Nu behöver vi stärka upp med tekniskt sakkunniga inom ILS (Integrated Logistics Support). Vill du bli en del av en samhällsviktig verksamhet där du får jobba med de tekniska leveranserna inom ILS i våra spännande infrastrukturprojekt?

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm. Läs mer om våra projekt här.

Om rollen

Som teknisk sakkunnig ILS arbetar du på avdelningen Investeringsprojekt med projekt inom kollektivtrafiken med de tekniska leveranserna inom ILS.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar analysarbete inom underhållsmässighet, underhållssäkerhet, driftsäkerhet och tillgänglighet samt LCC. Även reservdelsplanering, planering av underhåll samt framtagning av dokumentation ingår också i ILS-området.

Några exempel på spännande arbetsuppgifter:

Arbeta med teknisk information, där du arbetar med kravställning, handläggning samt att granskning av exempelvis FMECA eller LCC analyser. underhållsdokumentation, beräkningar och optimeringar för reservdelsanskaffning och försörjning Utföra egna analyser inom ILS-område

 • Säkerställa att projektleverans uppfyller behovet (inklusive effektmål) med fokus på ett förvaltningsperspektiv
 • Bevaka och ge underlag för hur åldrande och slut av tillverkning av projektets system påverkar åtgärdsval och förvaltning
 • Ansvara eller stödja med driftsuppföljning och driftsäkerhetsverifiering (kravställning, analyser och samordning)
 • Lyfta ILS relaterade problem i god tid för att kunna möjliggöra en lösning och minimera konsekvenser
 • Samordna och eventuellt leda andra teknisk sakkunniga / specialister/ övriga tekniska projektroller inom Investeringsprojekt.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara lösningsorienterad, systematisk och strukturerad. Du ser samarbete och goda relationer som en förutsättning att lyckas i rollen. Vidare är du en god kommunikatör och kan både framföra dina förslag samt ta initiativ för att komma framåt i projekten.

Krav:

 • Ett par års erfarenhet av ILS/RAM/LCC med uppgifter som till exempel FMECA, LCC och driftsuppföljning
 • Kunskap om ILS / RAM / LCC
 • Kunskap om livscykelhantering och förvaltningsperspektivet
 • God förmåga i svenska, både i tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Förståelse av systems of systems och komplexa system och deras synergier och samverkan
 • Kunskap om projekt som arbetsform
 • Förmåga att uttrycka dig på engelska när det gäller teknikfrågor med leverantörer. 

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Amparo Morant Estevan, tfn 070 786 19 54. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-786 38 79.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 10 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2670
Kontakt
 • Amparo Morant Estevan, 0707861954
 • Anna Papatziamos, 0707863879
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb