Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? BUP Kungsholmen söker nu en vikarierande samverkanskurator.

BUP Kungsholmen är en centralt belägen öppenvårdsmottagning i innerstan som bedriver modern barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå. Vi ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska problem på specialistnivå hos barn och ungdomar, 0-17 år.

Personalgruppen består av ett 40 tal medarbetare och vi arbetar i tvärprofessionella team. Psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, medicinska sekreterare och administratörer. Vi tar väl emot nya på mottagningen och lägger stor vikt vid introduktion för att du ska känna dig välkommen.

Vi på BUP Kungsholmen arbetar med stegvis vård för att kunna erbjuda våra patienter rätt vård på rätt nivå utifrån BUPs processkartor och Socialstyrelsens riktlinjer. Med hjälp av modellen håller vi en jämn och hög nivå på våra insatser och frigör resurser till de mest vårdbehövande patienterna.

På mottagningen har vi tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete, högt i tak och ett bra administrativt stöd

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kurator som kommer att ha ett särskilt ansvar för samverkan och samordning av insatser med olika aktörer för våra patienter med stora behov. Stödet till dessa familjer kommer ske både genom konsultation till behandlare på mottagningen och genom att man är en del av teamet runt patienten och familjen. I denna roll kommer man inte ansvara för den psykiatriska behandlingen.

I tjänsten ingår även ett särskilt SIP-ledaransvar. Det innebär att man är ansvarig för att utveckla och leda de SIP-möten som BUP Kungsholmen initierar. I anslutning till detta uppdrag kommer tjänsten att innebära ett ansvar att tillsammans med ledningen på mottagningen utveckla övrig samverkan som behövs kring våra patienter. Detta både genom att utveckla rutiner samt att knyta kontakt med aktörer som skola, socialtjänst, habilitering, barnmedicinska mottagningar och vuxenpsykiatrin.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha socionomexamen eller vara leg hälso- och sjukvårdskurator.

Det är meriterande med erfarenhet från att ha arbetat inom socialtjänst eller barn- och ungdomspsykiatrin. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda SIP-möten eller arbeta med samverkan.

Anställningsform 

Tjänsten är ett vikariat 240601-250430 på heltid, 100%.

 

Personliga egenskaper

Du är initiativtagande, har förmåga att tänka strategiskt och är relationsskapande. För att lyckas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga och ha mod att agera utifrån egen övertygelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

  

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5 000 kr per år). 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om oss

BUP Kungsholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2657
Kontakt
  • Karin Rådberg Lundvall, enhetschef, 073-8004062.
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487.
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb