Varje dag skapar Trafikförvaltningen förutsättningar för en fungerande kollektivtrafik för 1 miljon resenärer! Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av elsystem? Ta då chansen att bli vår nya kollega som Underhållsingenjör/Tillgångsförvaltare högspänning!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Med över 30 mil högspänningskabel försörjer vi kollektivtrafiken i Stockholm med elkraft. Vi har ett eget 33 kV högspänningsnät och drygt 150 likriktar- och nätstationer. Som Underhållsingenjör/Tillgångsförvaltare får du ett helhetsansvar för anläggningstillgångarna i ditt område där du kontinuerligt arbetar med förvaltningsplanen för att genomföra åtgärder för både förebyggande underhåll och ersättningsinvesteringar. Du följer upp våra entreprenörer som ansvarar för löpande drift- och underhållsåtgärder ute i anläggningen.

Vi kan lova dig ett varierande och utvecklande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Din vardag varvas med alltifrån att initiera nya ersättningsinvesteringar där du tar fram beslutsunderlag, till att du är ute på platsbesök i anläggningen. En viktig del i ditt arbete är samverkan med andra aktörer såväl internt som externt. Hos oss får du en unik möjlighet att göra skillnad för våra resenärer genom att dina åtgärder och projekt leder till ökad tillförlitlighet med färre trafikstörningar som följd. Vi är inne i en händelserik och spännande period där både vår anläggning växer samt att vi har stort behov av att genomföra renovering av befintliga stationer och ledningsnät.

 

Några exempel på arbetsuppgifter:

 •  Upprätta budget för drift- och underhåll samt föreslå ersättningsinvesteringar för tilldelat ansvarsområde
 • Ta fram förvaltningsplan för ansvarsområdet
 • Följa anläggningens felutfall och verka för att rätt åtgärder vidtas för ökad säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet
 • Utveckla och följa upp nyckeltal inom ansvarsområdet
 • Ta emot ny eller ombyggd infrastruktur som överlämnas till förvaltning
 • Aktivt delta i olika forum såsom projektgrupper och mottagarforum
 • Förvalta och följa upp entreprenadkontrakt
 • Ansvara för att dokumentation av anläggningen upprätthålls i anvisade system.

 

Du ingår i ett team med ungefär tretton engagerade och mycket kunniga kollegor som ansvarar för kravställning, drift, underhåll och förvaltning av kraftförsörjningen till kollektivtrafiken i Stockholms län. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans och gärna delar med oss av vår kunskap.

 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara initiativtagande och kunna se vad som behöver göras inom ditt förvaltningsområde samt identifiera olika typer av förbättringsmöjligheter. Du är en problemlösare som är duktig på att identifiera eventuella brister och föreslå åtgärder.
Du har också en mycket god förmåga att samarbeta både inom den egna gruppen men även med externa entreprenörer och andra intressenter. Vi ser vidare att du har en god analytisk förmåga där du på ett enkelt sätt kan presentera dina resultat och slutsatser. Du trivs i en beställarroll och motiveras av att följa upp avtal och ekonomi, likväl som att hantera tekniskt utmanande frågor och problem.

Krav:

 •  Teknisk universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp) inom elkraft/elektro eller annan utbildningsbakgrund som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet kan bedömas likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av arbete med högspänningsanläggningar i roll som underhållsingenjör, förvaltare, ”asset manager”, teknikspecialist, konstruktör, stationsingenjör, elkraftsingenjör eller motsvarande
 • Erfarenhet av att ha arbetat med drift- och underhållsavtal, entreprenadavtal eller motsvarande, antingen i beställarroll eller som leverantör/entreprenör
 • Erfarenhet av att ha upprättat egen budget och prognosjustering.

Det är meriterande om du har:

 •  Projektledarutbildning
 • Utbildning inom ESA
 • Kunskap om tillgångsförvaltning enligt ISO 55000. 

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Widén, tfn 08-123 335 83. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74.
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 4 juni. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2618
Kontakt
 • Patrik Widén, 08-12333583
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb