Stockholms läns sjukvårdsområde, Transkulturellt centrum, NSP


Är du intresserad av transkulturell psykiatri och utbildning? Trivs du i en utbildande och konsulterande roll och vill bidra till ökad psykiatrisk kunskap om kulturmöten och migrationsfrågor? Kom och jobba med oss!

Beskrivning

Transkulturellt Centrum är ett kunskapscentrum inom Region Stockholm med uppdrag att stärka sjukvårdspersonalens kunskaper i transkulturella frågor. Centret arbetar bland annat med utbildning och information, handledning, konsultation och samordning kring hälsa och migrationsfrågor. Centret är en resurs för samtliga verksamheter som har avtal med Region Stockholm.

Transkulturellt Centrum arbetar även med hälsokommunikation, ett samarbete med hälso- och sjukvården och kommuner för att främja hälsa och förebygga ohälsa bland nyanlända och personer med bristande kunskaper i svenska språket.

Tjänsten på Transkulturellt Centrum är på 50%. 

Arbetsuppgifter

Planering och genomförande av utbildning i olika former. Konsultation och handledning av vårdpersonal i frågor som berör transkulturell psykiatri samt vård av asylsökande och flyktingar. I arbetet ingår även nätverksarbete med vårdpersonal och samverkan med olika aktörer kring flyktingmottagande. Arbetet på centret innebär såväl självständigt arbete som samarbete i arbetsgrupper och team.

Kvalifikationer

Specialistläkare i vuxenpsykiatri eller barn-och ungdomspsykiatri. Erfarenhet av arbete inom mångkulturell sjukvård med asylsökande och nyanlända, pedagogisk erfarenhet, samt erfarenheter av konsultation och handledning samt forskning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att kunna arbeta självständigt inom området men också kunna samarbeta.

 

Villkor

Tillsvidareanställning, 50% vid Transkulturellt Centrum. 


Vid frågor kontakta:

Sektionschef Sofie Bäärnhielm, tel: 08-123 486 79

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2567
Kontakt
  • Sofie Bäärnhielm, 08-12348679
Facklig företrädare
  • Madeleine Liljegren, Läkarföreningen, madeleine.liljegren@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb