Karolinska Universitetssjukhuset, FoUU Stab, Sektion Forskningsstöd

Vill du vara med och forma framtidens medicin? Vi söker en passionerad Klinisk prövningsledare med erfarenhet inom klinisk forskning. Om du brinner för att driva innovativa studier och vill vara en del av ett dynamiskt team, är detta din chans att göra verklig skillnad inom vår organisation!

Du erbjuds

 • ett arbete på ett av världens mest ansedda universitetssjukhus där forskning i världsklass sker varje dag
 • ett spännande och omväxlande arbete, som möjliggör konstant utveckling inom många olika områden
 • kollegor med olika kompetenser och erfarenheter som tillsammans arbetar som ett team för att ge våra kunder bästa tänkbara service
 • flextid för möjlighet till en bra balans mellan arbete och fritid.

Om tjänsten

Karolinska Trial Alliance (KTA) är ett av Region Stockholms och Karolinska Universitetssjukhusets så kallade "core faciliteter" och har som uppdrag att stötta den kliniska forskningen i planering och genomförande, samt utbilda i GCP och kliniska studier. Vår målbild är att öka kvaliteten och antalet kliniska studier i Region Stockholm och i rollen som Klinisk prövningsledare kan du göra skillnad.

Att arbeta som Klinisk prövningsledare hos oss är omväxlande. Du kommer få arbeta med studier inom i princip samtliga terapiområden och i tjänsten ingår att erbjuda stöd, rådgivning och vägledning till samtliga sjukvårdsenheter inom regionen. Det betyder att det är ett brett uppdrag som rör alla typer av klinisk forskning i primär, öppen och den högspecialiserade vården. Väldigt mycket klinisk forskning bedrivs i nära samarbete med Karolinska Institutet, men även en del industrisponsrade studier. Du kommer att samarbeta med världsledande akademisk och industrisponsrade studier för sponsorer både i och utanför Sverige.

I tjänsten ingår arbetsuppgifter i form av att granska/skriva studieprotokoll och ansökningshandlingar till regulatoriska myndigheter, utforma CRF, koordinera projekt och monitorera site för att säkerställa att studierna genomförs, dokumenteras och rapporteras i enlighet med protokoll, GCP och gällande myndighetskrav. Är du van vid eller intresserad av att hålla utbildningar inom GCP och kliniska studier finns det möjlighet att vidareutvecklas även inom det.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. I tjänsterna ingår uppdrag som kan medföra tjänsteresor, främst i region Stockholm, över dagen och nationellt. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

KTA består av ett 15-tal medarbetare och alla har olika bakgrunder och specialområden. Vi ser vårt arbetssätt som ett lagarbete, och sitter i moderna kontorslokaler mitt emot Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Vi söker dig som

 • har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, initiativförmåga, dig som är flexibel samt har intresse för att samarbeta med andra professioner.
 • har förmåga att tillämpa regulatorisk expertis i olika sammanhang och kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför ett enskilt forskningsprojekt.
 • är noggrann och har god analytisk förmåga.
 • kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet, är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Krav:

 • Naturvetenskaplig universitets/högskoleutbildning inom något medicinskt relaterat ämnesområde eller är utbildad sjuksköterska
 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som Monitor/CRA eller klinisk prövningsledare
 • Goda språkkunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska

Personlig lämplighet värderas högt

Meriterande:

 • Intresse och erfarenhet av quality assurance, medicinteknik eller datahantering.
 • Tidigare arbetat nära den akademiska kliniska forskningen och har en god förståelse för den akademiska medicinska forskningens förutsättningar och infrastruktur

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2301
Kontakt
 • Eva Löfkvist, 0724570762
Facklig företrädare
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb