Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering & Hälsa

Habiliteringscenter Linde https://www.habilitering.se/mottagningar/hitta-mottagning/linde-vuxna/ är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till patienten och dess nätverk kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. Vi arbetar i tvärprofessionella team med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut.

Om tjänsten Vi söker en psykolog till vårt ASD-team. Som psykolog ansvarar du för psykologens perspektiv i nära samarbete med andra yrkesgrupper på enheten. I arbetet ingår bla:

· Arbete med att ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheterna.

· En konsultativ och rådgivande roll till patienten och dennes närmiljö, både individuellt och i nära samarbete med andra yrkesgrupper hos oss.

· Arbete med behandling individuellt och/eller i grupp.

· Leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap.

Vi är en arbetsgrupp med trevligt arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi lägger vikt vid kompetensutveckling och erbjuder en strukturerad introduktionsperiod, specifika introduktionsutbildningar, vidare fördjupad personalutbildning samt jämte det kollegiala stödet och samarbetet även tillgång till ärendehandledning.

Hos oss får du:

· Ett variationsrikt arbete som är uppskattat av både patienter och deras anhöriga

· En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete som ger dig yrkesmässig utveckling - Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete

· Kompetensutveckling bla genom vår interna personalutbildning.

· Fri hälso- och sjukvård

· Generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

· Flexibel arbetstid

· Extra ersättning vid föräldraledighet

Vi söker:

Dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av habilitering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har ett stort intresse för människor med funktionsnedsättning. Du engageras av att försöka förstå patienter som sällan fungerar enligt normen, som kräver stora anpassningar i arbetssätt och perspektivtagande samt som kräver att man skapar individuella och kreativa lösningar på problem utifrån deras förutsättningar. Det övergripande syftet är att patienten ska få en så bra vardag som möjligt.

Du är intresserad av utveckling både av ditt kliniska arbete och av vårt gemensamma arbete, du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och drivapatientarbetet framåt på ett strukturerat sätt med utgångspunkt från våra arbetssätt. Hos oss behöver du kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde aug-sept eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2220
Kontakt
  • Lena Häll, 08-12335650
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-13

Tillbaka till lediga jobb