Vi söker en överläkare inom geriatrik med intresse för geriatrisk vård på akutsjukhus till Geriatriken på Danderyds sjukhus!

 

Vårt anställningserbjudande

 

Geriatriken är del av verksamhetsområde Medicinska Specialiteter vid Danderyds Sjukhus. Vi har två avdelningar med 14 platser vardera samt en specialistmottagning för minnesutredning.

Inom slutenvården vårdar vi patienter inom akutgeriatrik samt geriatrisk ortoped- och strokerehabilitering. Vi har även kapacitet att ta emot geriatriska patienter som har behov av närhet till akutsjukhus som tex dialyspatienter eller patienter som kan behöva uppföljande konsultbedömningar av exempelvis ortoped eller kirurg. Vi arbetar i interprofessionella team med läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Det finns tillgång till logoped, kurator och dietist. Kopplat till avdelningarna finns vårdsamordnare, koordinator samt ledningssjuksköterskor dagtid vardagar.

Du kommer få vara delaktig i att forma framtidens geriatrik på akutsjukhus. Den geriatriska slutenvården kommer under 2024 och 2025 utvecklas mot en mer akutinriktad vård för de sköraste äldre med fokus på att förbättra omhändertagandet av denna grupp. Vi har startat upp en Geriatrisk Akut Dagvårdsavdelning i projektform (GADVA) i nära anslutning till akuten under våren för att bidra med geriatrisk kompetens tidigt i vårdförloppet och hoppas kunna utveckla detta under hösten. Där arbetar läkare, sjuksköterska, undersköterska samt koordinator tillsammans.

Förändringar avseende rutiner och arbetssätt mot en mer akutorienterad geriatrik planeras i samverkan med medarbetare under året. Under 2025 ska vi flytta till nya lokaler vilket placerar kliniken mer centralt på sjukhuset och kommer gynna samarbetet med andra kliniker och angränsande specialiteter. Genom teamarbete och respekt för varandras kunskapsområden vill vi sträva efter delaktighet och engagemang bland vår personal.

Det finns även ett påbörjat arbete att knyta sjukhusets palliativa avdelning närmare den geriatriska kliniken.

Som anställd vid Danderyds Sjukhus erbjuds du friskvårdsbidrag på 5000 kr per år, ersättning för sjukvård samt tillgång till personalparkering och välutrustat personalgym till förmånlig kostnad.

 

Arbetsbeskrivning

 

Du kommer vara ansvarig överläkare för inneliggande patienter på avdelning. På avdelningarna arbetar underläkare, våra egna ST-läkare, randande ST-läkare samt BT-läkare. Under terminerna kommer läkarkandidater för veckovisa placeringar. Det ingår klinisk handledning för underläkare samt handledaruppdrag för våra egna ST-läkare samt BT-läkare. Det ingår bakjourer samt helgrond på avdelningarna. Vi har samarbete med infektionskliniken som "antibiotikarondar" på avdelningarna två gånger i veckan.

På GADVA ansvarar du för bedömning och initial utredning av geriatriska patienter som tas över dit i tidigt skede från akuten. Därefter remitteras de flesta ut till extern geriatrik eller läggs in på någon av våra egna avdelningar. 

Det finns även möjlighet att rotera och vara placerad på minnesmottagningen om intresse finns.

 

Kvalifikationer

 

Vi söker en överläkare med specialistkompetens inom geriatrik. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet av geriatrisk slutenvård och bakjourserfarenhet.

 

Personliga egenskaper

 

Vi söker Dig som är intresserad av att vara med och utveckla geriatrik på akutsjukhus. Du kan samarbeta väl med alla personalkategorier och bidra med din kunskap. Med klinisk kompetens och gott omdöme strävar du efter bästa möjliga vård för våra geriatriska patienter utifrån deras förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:  

  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2165
Kontakt
  • Joanna Wedlund, 08-12356314
Facklig företrädare
  • Simon Jonsson, 08-12355000
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb