Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT, Medicinsk IT

Vi söker dig, vår nya IT-säkerhetsansvarig som tillsammans med oss vill vara delaktig i att lyckas med vårt gemensamma uppdrag att möjliggöra digitalisering som stödjer invånare, förvaltningen och sjukvårdssystemet som helhet. Om du vill vara med och bidra till att utveckla och förvalta användarvänliga e-tjänster till vården och därmed bidra till en effektiv och patientsäker vård. Då kan den här rollen vara rätt för dig!

Om tjänsten

Vi söker nu en IT-säkerhetsansvarig till enheten Medicinsk IT inom avdelningen Digitalisering och IT på hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Avdelningen består av 90 medarbetare som arbetar med dagens och framtidens tjänster inom e-hälsa. Vi har ett nära samarbete mellan enheterna för att kravställa, utveckla, integrera, testa, förvalta och vidareutveckla våra det tjänster som vården och invånarna efterfrågar. Du kommer arbeta nära verksamheten, arkitekter, leverantörer samt andra intressenter. Du får möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa tillsammans med kompetenta, erfarna och trevliga kollegor. Enheten består av 15 personer med roller inom systemutveckling, systemförvaltning och test.

I rollen ingår att:

 • Vara ett stöd till objektägare och förvaltningar av IT-system inom IT-säkerhetsområdet
 • Stötta avdelningens ledningsgrupp rörande IT-säkerhetsfrågor med ett helhetsperspektiv
 • Skapa ett säkerhetsmedvetande inom avdelningen och arbeta aktivt med att minimera säkerhetsproblem i våra tjänster och leveranser
 • Representera förvaltningen och avdelningen i IT-säkerhetsfrågor
 • Samarbeta med informationssäkerhetssamordnare på avdelningen
 • Delta som specialist och översätta krav på IT-säkerhet och informationssäkerhet till tekniska lösningar inom förvaltning och utvecklingsprojekt
 • Delta i framtagande av nya rutiner, instruktioner och strategier på it-säkerhetsområdet

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen har du en akademisk examen i data/systemvetenskap eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har gedigen erfarenhet av IT-säkerhetsarbete inom en större organisation. Du har god kunskap om lagar och regler inom IT-säkerhetsområdet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med kravställning inom IT-säkerhet och informationssäkerhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga. Du är självgående och har förmåga att strukturera och driva dina processer vidare. Som person är du också flexibel och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du uppskattar och har förmåga att arbeta tillsammans med andra och tycker om att utvecklas och hålla dig själv och dina kollegor uppdaterade inom ditt område. Du har förmåga att omsätta teoretiska kunskaper till för situationen relevanta rekommendationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i Lindhagensområdet. Hit tar du dig med tunnelbana eller buss.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Genberg, anders.genberg@regionstockholm.se

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2040
Kontakt
 • Anders Genberg, 070-0021901
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb