Sektionen för barnneurologi och barnneurokirurgi

För dig som är specialist inom  barn och ungdomsneurologi med habilitering - här finns nu möjlighet att bli en del av vårt högspecialiserade team inom epilepsi, ketogenkost och akutneurologi, där din roll inte bara omfattar patientvård utan även forskning och utveckling. Tillsammans strävar vi efter att vara ledande nationellt och internationellt inom barnneurologi!

Du erbjuds

Hos oss kommer du att arbeta i team kring dina patienter. Du kommer att ges goda möjligheter till forskning. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Vi bedriver högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård och vår ambition är att vara
nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården för våra patienter. Inom Region Stockholm ansvarar vi för den barnneurologiska vården som kräver slutenvård och den elektiva högspecialiserade barnneurologin samt barnneurokirurgin.

Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och vi söker nu två överläkare till våra högspecialiserade team inom epilepsi, ketogenkost samt akutneurologi.

Vi söker nu två överläkare. Som överläkare hos oss kommer du att vara verksam inom teamen och att delta i utvecklingen av verksamheten. Du kommer att möta patienter inom ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. I rollen som överläkare ingår att undervisa och handleda yngre kollegor och studenter.  Du kommer att delta i vår konsultverksamhet gentemot Habilitering och Hälsa. 

Jourtjänstgöring ingår i tjänsten.  

Arbetet är förlagt i både Solna och Huddinge. 

Vi söker dig som

  • Tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare
  • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis inom pediatrik med grenspecialisering i barn och ungdomsneurologi med habilitering. 
  • Disputerad.
  • Erfarenhet av behandling och utredning av barn med komplex epilepsi.

Meriterande:

  • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namngivna. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1102
Kontakt
  • Kristiofer Nathorst-Böös, kristofer.nathorst-boos@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb