Beroendecentrum Stockholm, Sprututbytet

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en klinik som bedriver universitetssjukvård samt forskning och utbildning.

Stockholms sprututbyte, som är en del av Beroendecentrum Stockholm, består av två öppenvårdsmottagningar, belägna på S:t Görans sjukhus och på Maria sjukhus, samt en mobil verksamhet. Vårt huvuduppdrag är att arbeta med smittskydd och ökad hälsa i patientgruppen. Till oss kommer personer som injicerar droger för att byta sina sprutor och kanyler. Här arbetar ett gäng kompetenta och engagerade medarbetare med olika professioner såsom sjuksköterskor, läkare, kurator och barnmorska.

Om rollen
Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete. Som sjuksköterska på Sprututbytet kommer du att ta emot patienter som injicerar droger intravenöst. Dina arbetsuppgifter innefattar byten av injektionsverktyg, provtagningar avseende hepatiter och hiv, behandling av hepatit C, vaccinationer samt såromläggningar. Du kommer även genomföra motiverande samtal samt informera om smittskyddande åtgärder vid droganvändning. Vi dokumenterar i journalsystemet Take Care och i kvalitetsregistret Inf Care. 

Vi erbjuder olika förmåner som fri sjukvård i öppenvård och friskvård. Läs mer om våra förmåner på vår hemsida: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se) 

Du är en flexibel och lösningsfokuserad lagspelare!
Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med denna patientgrupp, inom antingen beroendevård, psykiatri, infektion, primärvård/distrikt eller annan aktör. Du är en person som trivs med att arbeta i team och har ett stort engagemang för patientgruppen. För oss är det viktigt att du har ett empatiskt förhållningssätt och ser människan bakom beroendet. Vidare är du en positiv och lösningsfokuserad person som bidrar till ett öppet arbetsklimat. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom yrket och känner dig trygg i din roll som sjuksköterska. Meriterande är om du har arbetat som case manager, har stor erfarenhet av att ha assisterat patienter i kontakt med socialtjänsten alternativt att du själv har jobbat inom socialtjänsten. Att ha jobbat med beroendevård är naturligtvis en merit. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning över sommaren. Tillträde 2023-12-01.

Vi söker dig som kan arbeta heltid, dvs 40 timmar/vecka. Vi arbetar helgfria vardagar kl 8-16:30 med kvällstjänstgöring (till kl 18:30) var tredje onsdag.

Ansök senast den 8 oktober - eller varför inte redan idag

Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7145
Kontakt
  • Maria Schutz, Enhetschef, 08-12345743
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@sll.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb