Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Öppenvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Är du kurator med erfarenhet av psykiatri? Trivs du med att samarbeta med andra och är mån om att ha patienten i fokus? Vill du vara med i formandet av detta nya program? Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete som gör skillnad.

Vi genomför nu en stor satsning på vårdutvecklingen för vuxna personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som en del i detta har Neuropsykiatriska programmet startats. Neuropsykiatriska programmet ansvarar primärt för vård och andra insatser för patienter med autism, intellektuell funktionsnedsättning och annan komplex NPF med stor funktionspåverkan och samtidig psykiatrisk samsjuklighet. Vid sidan av ett kontinuerligt arbete med metodutveckling för patientgrupperna satsas det på intern kompetensutveckling och att bygga ett starkt team för att stödja och behandla patienter med varierande grad av funktionspåverkan.

Samtidigt med den spännande vårdutvecklingen finns ett stort fokusområde - det systematiska arbetsmiljöarbetet för en välmående arbetsplats! 

 

Dina arbetsuppgifter som kurator 

·        Psykosocial bedömning och behandling

·        Information och rådgivning

·        Patientsamtal

·        Anhörigarbete

·        Delaktighet i kontakter med barn som närstående

·        Krisstöd

·        Kontakt med myndigheter

·        Nätverksarbete

·        Fondmedelsansökningar

·        Bistå patienter med att ansöka om god man, förvaltare etc.

·        Intyg, utlåtanden och dokumentation

·        Samverkan med myndigheter och vårdgrannar

·        Konsultroll i teamet i psykosociala, ekonomiska och juridiska frågor

·        Patientutbildningar

 

Våra förväntningar på dig 

Du är stabil och trygg i din yrkesroll. Du kan arbeta självständigt, men har samtidigt en god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete. Du är nyfiken och har förmågan att kunna möta människor i väldigt skiftande mående. Arbetet präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. Du har ett genuint intresse och nyfikenhet för målgrupperna. Du har också en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete samt har lätt för arbetets krav på dokumentation och kommunikation i skrift.  

 

Kvalifikationer 

Du har socionomexamen samt gärna arbetserfarenhet inom psykiatrisk öppenvård och med neuropsykiatrisk problematik. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

 

Vi erbjuder: 

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar.

Inom Psykiatri Sydväst får du ta del av intressant forskning. Du får en utsedd mentor under din introduktionsperiod. Vi tillämpar flextid och du erbjuds 5000 kr/år i friskvårdsbidrag och, om arbetet tillåter, 1 timme friskvård per vecka.

I denna rekryteringsprocess sker tillsättning löpande och kan tillsättas innan annonsens slut.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4904
Kontakt
  • Jennifer Söderdahl, 070-1984015
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb