Är du en erfaren ambulanssjukvårdare eller ambulanssjuksköterska och vill utvecklas inom prehospital sjukvårdsledning? Välkommen med din ansökan! 

För att möta kommande utmaningar i samhället behöver den prehospitala verksamheten ha en rutinerad och kunnig prehospital sjukvårdsledning med vana av stabsarbete. Stabsarbetet innebär bland annat insatsledning, stabsorganisation och stabsverktyg. 

Uppdraget och tjänsten syftar till att tillhandahålla en professionell, kvalitativ och effektiv prehospital sjukvårdsledning med god tillgänglighet dygnet runt årets alla dagar.

Prehospital sjukvårdsledning är bemannad med en ambulanssjukvårdare och en specialistsjuksköterska som utgår från stationerna City, Solna och Söder.

Ambulanssjukvårdaren arbetar i rollen som sjukvårdsledare med att administrativt leda sjukvårdsinsatser. Exempelvis innebär det att du etablerar en prehospital sjukvårdsledning och samverkar med räddningstjänsten, polisen och andra aktörer. Du värderar även säkerheten för hälso- och sjukvårdspersonalen och informerar den egna organisationen, samverkande aktörer och massmedier om sjukvårdsinsatsen.

Specialistsjuksköterskan arbetar i rollen som medicinskt ansvarig. I rollen ansvarar du för alla beslut rörande medicinsk ambitionsnivå samt prioriterade åtgärder på händelser som leds av prehospital sjukvårdsledning. Du har ett stort ansvar i rollen då de beslut som tas, direkt kommer påverka överlevnadsmöjligheter, morbiditet och mortalitet hos den eller de patienter som finns i händelsen. 

Utöver detta ingår rapportering, dokumentation, prioritering, avtransport, samverkan, skadeplatsorganisation samt omfallsplanering.  

För att utveckla och utvecklas i uppdraget får du årligen utbildning och träning för att upprätthålla din kompetens.

Kvalifikationer

  • Examen som ambulanssjukvårdare eller specialistsjuksköterska
  • Lägst B-körkort, och gärna C1-körkort.
  • Minst fem års erfarenhet av arbete i ambulans.
  • Utbildning i PS (prehospital sjukvårdsledning). Utbildning i PS+ är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete på prehospital sjukvårdsledning är högst meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

För att lyckas i uppdraget är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Du är trygg i ledarrollen och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är säker i din roll som ambulanspersonal och litar på att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar när arbetet kräver.

Du är trygg med att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar på gott omdöme under tidspress. Du har stark integritet och har förmågan att hitta fokus i avgörande situationer. Vidare har du förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt ser på sakens långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter det.

Om anställningen

Du arbetar heltid med delad tjänstgöring på sjukvårdsledning och akutambulans, eller annan tjänst inom AISAB som går att kombinera med arbetet på sjukvårdsledning.

Rekryteringsprocess 

I rekryteringsprocessen ingår förutom intervju, personlighetstest och praktiskt prov. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att säkerhetsprövning med register- och bakgrundskontroll kommer att genomföras av slutkandidater i rekryteringsprocessen, innan beslut om anställning fattas.

Låter det intressant? Vänta inte med att söka! 

Din ansökan ska innehålla CV och examensbevis.

Har du frågor om jobbet? 

Välkommen att kontakta Tony Karlsson, övergripande samordnare för sjukvårdsledning och biträdande stationschef vid frågor, 08-123 120 94, tony.karlsson@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Referensnummer 2023/4847
Kontakt
  • Tony Karlsson, 08-12312094
Facklig företrädare
  • Tomas Buxbaum, tomas.buxbaum@sll.se,08-12312037
  • Emil Skoglund, emil.skoglund@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Tillbaka till lediga jobb