Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vill du ha ett arbete där du varje dag gör en viktig insats för svårt sjuka eller för tidigt födda barn? Nu behöver vi utöka vår medarbetargrupp med några undersköterskor inom vår Neonatalavdelning på Danderyd. Varmt välkommen att söka till oss!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att: 

 • Få ett varierat arbete där den ena dagen inte är den andra lik. 
 • Få ett viktigt arbete som är avgörande för barnen och deras familjer. 
 • Bli en del av ett framåtlutat team med stora visioner och mål. 

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinsk Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Neonatalvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus finns både i Huddinge, Solna och Danderyd. Ett gemensamt arbetssätt på respektive site är till för att sätta barnet och familjen i fokus. Vi arbetar med en familjecentrerad utvecklingsstödjande vårdform där omvårdnaden av barnen sker i nära samarbete med föräldrarna. De för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen får möjlighet att vara nära sina föräldrar dygnet runt, trots att de är sköra och har medicinska behov. 

På Danderyds neonatalavdelning arbetar vi med akut omhändertagande av det sjuka nyfödda barnet i tätt samarbete med Danderyds två stora förlossningskliniker, Danderyds sjukhusförlossning och BB Stockholm – två av de största förlossningsklinikerna i Sverige.

Då en stor andel av Sveriges nyfödda barn föds på Danderyd har vi ett stort flöde av barn som får hjälp av oss på Neonatalen, alltifrån andningsstörning, behov av ljusbehandling av nyföddhetsgulsot, och/eller lågt blodsocker till ett mer akut omhändertagande och större vårdbehov. Efter stabilisering behöver barnet ibland transporteras vidare för intensivvård på våra andra siter inom Neonatalverksamheten. Övriga förtidigt födda och sjuka nyfödda barn vårdar vi genom hela vårdförloppet. I samarbete med våra andra siter inom Neonatal verksamheten ombesörjer Danderyd även eftervård av de barn som har ett fortsatt vårdbehov efter intensivvården. Ingen dag är den andra lik, vilket vi som arbetar med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn ser som charmen med vårt gemensamma arbete. Hos oss finns alltid en insats du kan göra, som skapar förändring och tacksamhet för någon av våra familjer.

Vi som arbetar med sjuka nyfödda barn har stora visioner och vet vart vi vill. Vi behöver bli ännu fler för att visionerna ska kunna förverkligas. Därför behöver vi just din kompetens, energi och kreativitet.

Tjänsten innefattar akut omhändertagande och vård av det för tidigt födda och sjuka nyfödda barnet. Kvalificerad omvårdnad och användning av medicinteknisk apparatur. Vi arbetar för en individuell vård med ett professionellt förhållningssätt där familjestödjande arbete är en av grundpelarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid eller deltid. Vi tillämpar provanställning. Arbetstiden är förlagd under dagtid och kvällstid inkl. 2 helger av 5 med individuell schemaläggning. 

Vi söker

Vi söker dig som: 

 • Samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor och är prestigelös nog att rycka in där det behövs.
 • Är trygg i dig själv. Du kan anpassa dig till vad omgivningen kräver och reflekterar kring samt strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.
 • Följer struktur och planering, men är också beredd att omvärdera utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund. 
 • Är lyhörd inför andras behov. Du känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt.

Du arbetar efter Karolinska Universitetssjukhusets värderingar; Ansvar, Medmänsklighet, och Helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer

Krav: 

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Minst två års erfarenhet av arbete som undersköterska inom neonatalvård, barnsjukvård, akutvård, förlossning/BB-vård och/eller annan högspecialiserad slutenvård och/eller flerårig erfarenhet av arbete som undersköterska inom vårdnära verksamhet.
 • Grundläggande kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande:

 • Specialistundersköterska med relevant inriktning.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning

Vi vill tydliggöra att din ansökan inte är komplett förrän att du har bifogat dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning.

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@sll.se . Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4838
Kontakt
 • Helene Strömqvist Blixt, 08-12378322
 • Agota Benkö, 08-12356740
 • Pia Eckermalm, 08-12357728
Facklig företrädare
 • Helena Lundstedt, Kommunal, helena.lundstedt@regionstockholm.se
 • Maria Bergenbrant, Kommunal, maria.bergenbrant@regionstockholm.se
 • Christina Heiwe, christina.heiwe@regionstockholm.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-07-07

Tillbaka till lediga jobb